Jaguar Land Rover: Τα πλάνα της επόμενης δεκαετίας

Η Jaguar Land Rover αποκαλύπτει τα μελλοντικά της πλάνα, εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα τρία συνολικά εντελώς νέα μοντέλα που αναμένεται να μπουν στη γκάμα, αλλά και οι νέες σπονδυλωτές πλατφόρμες MLA και PTA.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο βρετανικός όμιλος της Jaguar Land Rover

εργάζεται πυρετωδώς στην ανάπτυξη και εξέλιξη νέων μοντέλων, ανάμεσά τους και το νέο Defender, μέχρι και το 2024. Βάση καλά πληροφορημένων πηγών δύο νέα μοντέλα αναμένονται τα επόμενα δύο με τρία χρόνια (2020 και 2021), ενώ πιθανότατα να είναι το πολυαναμενόμενο νέας γενιάς Defender και η Jaguar J-Pace. Το τρίτο μοντέλο θα λανσαριστεί κάπου μεταξύ της διετίας 2022 και 2024, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ίσως να πρόκειται για το Range Rover Allroad.

Εκτός των νέων μοντέλων, η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τις πλατφόρμες. Πιο αναλυτικά, τα μικρότερα crossover μοντέλα, όπως το ανασχεδιασμένο Range Rover Evoque, θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα PTA (Premium Transverse Architecture) και τα μεγαλύτερα στην αλουμινένια MLA (Modular Longitudinal Architecture), όπως το νέο Defender. Αμφότερες θα υποστηρίζουν υβριδικά σύνολα, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες, ενώ θα χαρίζουν αυξημένη άνεση, καθώς και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Για την JLR η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους, καθώς θέλει το 20% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αφορά υβριδικά μοντέλα. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, από το 2020, όλα τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν και υβριδικές εκδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα