Hamilton: Έμαθα πολλά από τον Alonso!
Ο 27χρονος πρωταθλητής σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη στο βρετανικό F1 Racing μιλά μεταξύ άλλων για την συνύπαρξή του με τον Αλόνσο το πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του στη F1 και άλλα ενδιαφέροντα.
Ο Χάμιλτον που το 2013 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes δεν έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα στα πέντε χρόνια παρουσίας του στη F1 με άλλη ομάδα εκτός της McLaren: «Νιώθω ευλογημένος στη ζωή μου. Έχω μια υπέροχη οικογένεια την οποία μπορώ να στηρίξω και ταυτόχρονα με στηρίζει. Αγωνίζομαι με τα πιο ποθητά αυτοκίνητα στον κόσμο.
Μιλώντας για το status quo που αντιμετώπισε στη McLaren, αυτό των ίσων οδηγών ο πρωταθλητής του 2008 επιχείρησε μια αναδρομή: «Πολλές φορές οι άνθρωποι με ρωτούν αν θα ήθελα μια ομάδα να δουλεύει όλη για μένα όπως έχει ο Αλόνσο τη Ferrari. Δε νομίζω ότι θα το ήθελα. Προτιμώ να έχω ως teammate κάποιον τόσο γρήγορο όσο ο Τζένσον ώστε να πρέπει κάθε φορά να υπερβάλλω εαυτό για να τον κερδίσω. Στο παρελθόν μου πέρασε από το μυαλό μια – δυο φορές να εγκαταλείψω τους αγώνες αλλά αυτό δεν διήρκησε παρά μόνο δευτερόλεπτα».
Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά ο Χάμιλτον ξεχώρισε το GP του Καναδά: «Ο Αλόνσο οδηγούσε την κούρσα μέχρι τη στιγμή που τα ελαστικά του παρέδωσαν πνεύμα. Κέρδισα με μεγάλη διαφορά».
Ο Βρετανός δε δίστασε να μιλήσει για τη συνύπαρξή του με τον Αλόνσο στη McLaren: «Έμαθα πολλά απ’ αυτόν, από τη συμπεριφορά του, τον τρόπο που δούλευε μέσα στην ομάδα, το οδηγικό του στυλ. Δεν προσπάθησα να τον αντιγράψω αλλά έμαθα απ’ αυτόν πράγματα όπως σημεία φρεναρίσματος αλλά και ταχύτητες εισόδου. Πότε να επιτεθώ, πότε όχι πώς να πιέζω στο όριο. Όλα αυτό από το Φερνάντο. Κοιτούσα τα δεδομένα τηλεμετρίας και το τι έκανε και έβγαινα έξω στην πίστα για να βρω το δικό μου σημείο ή να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό. Έτσι προσπαθούσα να βελτιώσω την τεχνική και τις ικανότητές μου. Από τότε κάνω λάθη – πολλά – και μαθαίνω απ’ αυτά. Δεν έχω μάθει πράγματα από κανέναν άλλο έτσι όπως έμαθα από το Φερνάντο. Ακόμη κάνω πολλά λάθη, προσπαθώ να βελτιωθώ και να τα εξαλείψω».
Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- MotoGP Test 2013: Ντεμπούτο του Smith
- Έρχονται 15 μέρες ταλαιπωρίας στην Κύπρο
- Mobil 1 Racing Academy Game, γίνε Lewis Hamilton ή Tony Stewart έστω για λίγο
- Ο Vettel πρέπει να το πάρει στο Austin
- Απευθείας συμβόλαιο με το HRC
- Video: Review της χειροκίνητης BMW M5
- Hamilton: Έμαθα πολλά από τον Alonso!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Hamilton: Έμαθα πολλά από τον Alonso!
- Στο Ντιτρόιτ η 4άρα BMW
- On line πληρωμή ασφαλίστρων από την VW Bank
- Δωρεάν χειμερινός έλεγχος από τη Fiat
- Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για το αυτοκίνητο;
- Η Dodge δεν ξέρει τα αυτοκίνητά της!
- Έτοιμο το ηλεκτρικό Spark
- Φέτελ: Ο πρωταθλητής θα αξίζει τον τίτλο!
- Ήρθε η ώρα της BMW X4;
- Άρχισε η παραγωγή του νέου Fiesta
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Εκπληκτικός racing simulator στο σαλόνι σου
- Ο Vettel πρέπει να το πάρει στο Austin
- Έρχονται 15 μέρες ταλαιπωρίας στην Κύπρο
- Απευθείας συμβόλαιο με το HRC
- Το αντίο του Stoner
- Πάτησε με το αυτοκίνητο τον άνδρα της επειδή δεν ψήφισε στις αμερικανικές εκλογές και κέρδισε ο Obama
- Η Audi υπέγραψε για το νέο εργοστάσιο της στο Μεξικό
- Mobil 1 Racing Academy Game, γίνε Lewis Hamilton ή Tony Stewart έστω για λίγο
- Video: Review της χειροκίνητης BMW M5
- Rolls Royce Ghost One Thousand and One Nights collection



