H εξάτροχη Mercedes X-Class προκαλεί δέος

Η εταιρεία Carlex Design είναι γνωστή για τις διάφορες μηχανικές «επεμβάσεις» που κάνει επάνω σε διάφορα μοντέλα της Mercedes-Benz. Ένα από τα τελευταία της δημιουργήματα που σίγουρα θα προκαλέσει με την εμφάνισή του αποτελεί η εξάτροχη έκδοση του νέου pick-up X-Class.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Με κωδικό όνομα Exy 6×6 Concept, το συγκεκριμένο όχημα θέτει υποψηφιότητα

ως το απόλυτο off road όχημα στον κόσμο, διεκδικώντας τα σκήπτρα από οχήματα όπως το Land Rover Defender. Εκτός από τους δύο επιπλέον τροχούς, η Carlex έχει τοποθετήσει στη συγκεκριμένη X-Class μία ανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα με χαρακτηριστικές τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τον κεντρικά τοποθετημένο «εργάτη». Στο εμπρός καπό κυριαρχεί ο αεραγωγός, ενώ δεν λείπουν τα πλαϊνά σκαλοπάτια και η τοποθετημένη στην οροφή φωτεινή μπάρα LED.

Σαφώς και οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στο πίσω μέρος, με την αύξηση του μεταξονίου και της καρότσας, για να μπορούν να τοποθετηθούν ο επιπλέον άξονας και τα off-road ελαστικά, όπως και ο πίσω προφυλακτήρας, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί οι δύο εξατμίσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα του Exy 6×6 Concept. Να θυμίσουμε ότι ο ισχυρότερος κινητήρας στη γκάμα της X-Class είναι ο πετρελαιοκινητήρας V6 των 3,0 λίτρων που αποδίδει 258 ίππους και 56,1 kgm ροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα