Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A1

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέας γενιάς A1, η Audi ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ήδη η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell, στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η απόφαση της εταιρείας να κατασκευάζεται το μικρότερο μοντέλο της γκάμας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει να κάνει τόσο με την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Seat,

όσο και με το γεγονός ότι το νέο A1 χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τα Seat Ibiza και Arona, MQB A0. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Audi συναρμολογείται στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς την αρχή είχε κάνει στα μέσα του 2011, το crossover Q3, που πλέον θα κατασκευάζεται στη ουγγρική μονάδα του Gyor.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Audi A1 περιλαμβάνει προς το παρόν αποκλειστικά βενζινοκίνητα σύνολα, που ξεκινούν τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου με 95 και 115 ίππους. Από κει και πάνω υπάρχει και ο 1.5 TFSI των 150 ίππων, ενώ η κορυφαία έκδοση 40 TFSI διαθέτει τον δίλιτρο turbo των 200 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic 6 σχέσεων.

Τέλος, στο εσωτερικό κυριαρχεί η οθόνη αφής, η οποία φιλοξενεί τις λειτουργίες του συστήματος infotainment ΜΜΙ, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit, το σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών καθώς και το ηχοσύστημα με την υπογραφή της Bang & Olufsen.

Keywords
Τυχαία Θέματα