H Toyota εξελίσσει νέες καινοτόμες τεχνολογίες (vid)

13:04 5/1/2019 - Πηγή: NewsAuto

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Toyota, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να κάνει μία δυναμική παρουσία στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην πόλη του Λας Βέγκας.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Με επίκεντρο την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, η Toyota και πιο συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Έρευνας της φίρμας

θα παρουσιάσει στην εν λόγω έκθεση το πρωτότυπο όχημα P4, το οποίο βασίζεται στο Lexus LS 500h. Μπορεί πλέον η αυτόνομη οδήγηση να μην ακούγεται σαν κάτι εξωφρενικό, αλλά το P4 διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα τεχνολογικών καινοτομιών, που βασίζεται στην αυτόνομη οδήγηση, το Guardian και Chauffeur. Το πρώτο αποτελεί και το απλούστερο σε χρήση και εφαρμογή, όντας σχεδιασμένο για να ενισχύσει τον παράγοντα «άνθρωπο» που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Χωρίς πολύ σκέψη, θεωρητικά, η πρώτη επιλογή αποτελεί ένα είδος ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Η δεύτερη επιλογή, «Chauffeur», είναι σαφώς πιο εξελιγμένη. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, πρόκειται για ένα σύστημα που αναλαμβάνει 100% τον έλεγχο του αυτοκινήτου, υποκαθιστώντας τον ανθρώπινο παράγοντα, πάντα σε συγκεκριμένες ειδικά χαρτογραφημένες για την περίσταση περιοχές.

Το πρωτότυπο Lexus P4, που ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του Platform 3.0, διαθέτει σύστημα LIDAR, που περιλαμβάνει οκτώ συνολικά κεφαλές σάρωσης, έχουν προστεθεί επιπλέον δύο κάμερες εμπρός και πίσω, ενώ διαθέτει και εξελιγμένο σύστημα ραντάρ με βελτιωμένη απόδοση στις μικρότερες αποστάσεις. Επίσης, διαθέτει πιο ισχυρό επεξεργαστή, με αποτέλεσμα να συλλέγει και τα επεξεργάζεται τα δεδομένα σε μικρότερο χρόνο. Τα πρωτότυπα P4 θα μπουν σε παραγωγή μέσα στην Άνοιξη του 2019, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε στις 7 Ιανουαρίου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα