H Toyota χτίζει νέο εργοστάσιο στην Myanmar

17:04 1/6/2019 - Πηγή: NewsAuto

Την απόφαση να ιδρύσει μία νέα εταιρία στην Myanmar με την ονομασία Toyota Myanmar Co. και να χτίσει παράλληλα και ένα νέο εργοστάσιο ανακοίνωσε η Toyota. Στόχος η κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς με πρώτο μοντέλο το Hilux.

Η Toyota σχεδιάζει να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιό

της στην ειδική οικονομική ζώνη Thilawa που βρίσκεται στα νότια προάστια της πόλης Yangon που αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της χώρας και εκείνη με την μεγαλύτερη εμπορική σημασία.

Η επένδυση ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκατ. δολάρια Η.Π.Α. και με αυτό το νέο εργοστάσιο η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να παράγει περίπου 2.500 Hilux το χρόνο.

Ο συγκεκριμένος αριθμός παραγωγής (σε μία βάρδια) όχι μόνο ακούγεται αλλά και είναι πολύ μικρός για τα δεδομένα του ιαπωνικού κολοσσού. Όπως πάντα όμως η Toyota έχει το βλέμμα της στο μέλλον με την εγχώρια αγορά που ξεπερνά σε πληθυσμό τα 50 εκατομμύρια να παρουσιάζει εκρηκτική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2018 πωλήθηκαν μόλις 18.000 οχήματα, τα οποία όμως ήταν 2,1 φορές περισσότερα από εκείνα που πωλήθηκαν το 2017!

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Ιούνιο και θα απασχολεί περίπου 130 υπαλλήλους, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2021.

The post H Toyota χτίζει νέο εργοστάσιο στην Myanmar appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα