WRC Ράλι Πορτογαλίας: Στο 1-2-3 τα Toyota Yaris!

13:46 1/6/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η Toyota Gazoo Racing κυριάρχησε στην πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του Ράλι Πορτογαλίας, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Ott Tänak είναι αυτός που δείχνει το δρόμο, όντας ένας εκ των οδηγών που έχουν αποφύγει τα λάθη και τα προβλήματα, σε μία ημέρα όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη στις ειδικές, δημιούργησαν πονοκεφάλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι διοργανωτές άνοιξαν στα τέσσερα τα λεπτά απόστασης ανάμεσα στην ώρα εκκίνησης κάθε αυτοκινήτου

στις ειδικές διαδρομές. Ο Εσθονός πήρε δύο ειδικές διαδρομές ενώ από την ΕΔ3 και μετά, βρισκόταν στην πρωτοπορία.

Ο Jari-Matti Latvala τον ακολουθούσε από κοντά μέχρι τη στιγμή που έσβησε ο κινητήρας του στην προτελευταία ειδική της ημέρας, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο. Είναι πλέον 17.3 δευτερόλεπτα μακριά αλλά παραμένει 5.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο της παρέας, Kris Meeke.

Ο Βόρειο-Ιρλανδός προδόθηκε από το σύστημα ενδοεπικοινωνίας στο Yaris WRC, με αποτέλεσμα ο συνοδηγός του, Seb Marshall, να του δίνει οδηγίες με… κινήσεις του χεριού! Ο Meeke έχασε κάποια στιγμή θέση από τον Teemu Suninen, όμως προβλήματα στα φρένα του Ford Fiesta έριξαν τον οδηγό της M-Sport στην έκτη θέση.

Έτσι τέταρτος πέρασε ο Thierry Neuville, με πέμπτο τον Sebastien Ogier, αμφότεροι σε απόσταση αναπνοής από το Top3! Ο Βέλγος επιβίωσε μίας εφιαλτικής ημέρας για τη Hyundai Motorsport και έδειξε απτόητος από το άσχημο ατύχημα που είχε στη Χιλή και όπως και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, σκοπεύει να «επιτεθεί» στα επόμενα δύο σκέλη.

Ο πρωταγωνιστής των δύο πρώτων ειδικών διαδρομών ήταν ο Dani Sordo αλλά τόσο αυτός όσο και ο teammate του, Sébastien Loeb, αντιμετώπισαν προβλήματα με την πίεση καυσίμου στα Hyundai i20 Coupe WRC και κατρακύλησαν στην κατάταξη.

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:

Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:03:26.7
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +17.3
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +22.8
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +24.2
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +25.8
Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:15.7
Greensmith / Edmondson (Ford Fiesta WRC) +1:22.1
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +1:23.7
Veiby / Andersson (VW Polo R5) +3:45.2
Kopecky / Dresler (Skoda Fabia R5) +3:49.3

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει περισσότερα από τα μισά αγωνιστικά χιλιόμετρα του ράλι: δύο Loop τριών ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 160.70 χιλιομέτρων.

The post WRC Ράλι Πορτογαλίας: Στο 1-2-3 τα Toyota Yaris! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα