H Nissan ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

To Φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Νissan θα μας παρουσιάσει ένα νέο concept που θα αποτελέσει τη βάση για το μελλοντικό ηλεκτρικό crossover της ιαπωνικής φίρμας.

Kώστας Φούζας ([email protected])

Μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Leaf που θα δούμε μέσα στο έτος, η Nissan σκοπεύει να παρουσιάσει και ένα νέο crossover μοντέλο που θα ενταχθεί στην γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

της εταιρείας. Αρχικά θα κάνει την εμφάνισή του σαν πρωτότυπο και περίπου το 2020 αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, τόσο το πρωτότυπο όσο και το μοντέλο παραγωγής, θα χρησιμοποιήσει σαν βάση το εικονιζόμενο Gripz Concept και έτσι περιμένουμε ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Nissan θα δώσει στο ηλεκτρικό μοντέλο της αυτονομία μεγαλύτερη από 500 χιλιόμετρα και στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου θα περιλαμβάνεται σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Την είδηση για την εξέλιξη του νέου ηλεκτρικού μοντέλου από την ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, o Αlfonso Albaisa, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι το πρωτότυπο θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2017 .

Keywords
Τυχαία Θέματα