O Alonso θα εκκινήσει 5ος στην Ινδιανάπολη

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις Fernando Alonso στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού συνεχίστηκαν και στις κατατακτήριες δοκιμές του θρυλικού αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Μετά τους σταθερά καλούς του χρόνους στις πέντε ημέρες γενικών δοκιμών και την εντυπωσιακή πρόκρισή του στη φάση «Fast Nine» των κατατακτήριων, ο 35χρονος κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα στα 231.3 μίλια/ώρα (σε χιλιόμετρα… 372.2 km/h!) και εξασφάλισε την 5η θέση στο grid του 101ου Indy500!

Ο

δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που στις τελευταίες δοκιμές που έγιναν τη Δευτέρα 22 Μαΐου ήταν δωδέκατος, προκάλεσε αίσθηση και μάλιστα εντόπισε και ένα πρόβλημα που του στέρησε την ευκαιρία να παραταχθεί και ψηλότερα στο grid.

Αναλυτικά η κατάταξη:

«Η αίσθηση του μονοθεσίου μου ήταν καλύτερη, είχε καλύτερη ισορροπία και ένιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι. Όμως αντιμετώπισα πρόβλημα με το overboost στην τελευταία στροφή και αυτό μου στοίχησε σε ταχύτητα βγαίνοντας στη μεγάλη ευθεία», είπε ο 35χρονος που τρέχει ως συμμετοχή της McLaren, με μονοθέσιο προετοιμασμένο από την Andretti Autosport.

Την pole position για τη μεγάλη μάχη της 28η Μαΐου πήρε ο νικητής του 2008, Scott Dixon.

Keywords
Τυχαία Θέματα