H Jaguar Land Rover καταπολεμά τη ναυτία

11:02 8/8/2020 - Πηγή: NewsAuto

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει ένα καινοτόμο σύστημα που θα περιορίσει την ενοχλητική αίσθηση της ναυτίας που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό επιβατών.

Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να εκπλήσσει, τόσο με τα νέα της μοντέλα (Land Rover Defender, Jaguar

i-Pace), όσο και με την εμπλοκή της σε νέες τεχνολογίες, οι οποίες έχουν σαν μοναδικό στόχο την βελτίωση της οδήγησης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η JLR ξεκίνησε τις δοκιμές ενός πρωτοποριακού λογισμικού το οποίο θα τοποθετηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια και θα περιορίζει στο ελάχιστο το δυσάρεστο συναίσθημα της ναυτίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότεροι από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρουν από ζαλάδες ή στομαχικές διαταραχές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής με αυτοκίνητο.

Βασικοί παράγοντες στη δημιουργία των παραπάνω συμπτωμάτων είναι η ξαφνική επιτάχυνση και επιβράδυνση καθώς και η απότομη αλλαγή κατεύθυνσης. Το νέο λογισμικό που εξελίσσει η JLR θα ισορροπεί τις παραπάνω έντονες μεταβολές, ενώ ήδη η εταιρεία έχει συλλέξει 32.000 χλμ. δεδομένων από πραγματική και εικονική οδήγηση. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, έτσι ώστε το σύστημα να βελτιστοποιήσει το στυλ οδήγησης, αλλά και να προσαρμόσει τα δεδομένα ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικής κατηγορίας και τρόπου οδήγησης μοντέλα.

Πάντως, ήδη η Jaguar Land Rover στα νέα της μοντέλα τα εμπλουτίζει με τεχνολογίες βελτίωσης της ευεξίας των επιβατών της, όπως το Driver Condition Monitor (σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του οδηγού), τα αεριζόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και ο φωτισμός περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Video: Πώς έγινε η συντήρηση των βασιλικών αυτοκινήτων

Διαδικασίες express στη Διεύθυνση Μεταφορών Αττικής!

The post H Jaguar Land Rover καταπολεμά τη ναυτία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα