Πώς ο Μπραντ Πιτ έγινε παραγωγός ακριβού κρασιού

22:43 7/8/2020 - Πηγή: NewsAuto

Το διάσημο κτήμα στην Προβηγκία που είχε αγοράσει μαζί με την Τζολί αντί 60.000.000 ευρώ στο οποίο παράγεται το διάσημο ροζέ κρασί πέρασε στα χέρια του

Οι Έλληνες επισκέπτες που έψαχναν το Chateau Miraval στην Προβηγκία πριν από λίγους μήνες, δυσκολεύθηκαν αρκετά να το βρούν, αφού δεν είχαν ξαναπάει και δεν μπορούσαν να το βρουν.  Δεν υπήρχαν πινακίδες να τους κατευθύνουν και το Chateau δεν είναι καταχωρημένο στους χάρτες GPS, γεγονός που τους δυσκόλεψε αρκετά, ενώ όταν έφτασαν στην είσοδο και έδειξαν τα χαρτιά τους βίωσαν έναν εξονυχιστικό

έλεγχο. Κάτι αναμενόμενο για όσους έχουν την τύχη να περάσουν την πόρτα που τους οδηγεί σε έναν επίγειο παράδεισο, που έγινε διάσημος εν μια νυκτί, όταν αγοράσθηκε από τους πρώην πλέον Μπρατζελίνα. Το πάλαι ποτέ ησυχαστήριο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί στην Νότια Προβηγκία, φυλάσσεται αποκλειστικά από επίλεκτους πρώην SAS, οι οποίοι μέχρι πριν τρία χρόνια ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του πρώην ζεύγους και των παιδιών τους όταν το επισκέπτονταν.

Παύλος Γλύξμπουργκ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το νέο του σπίτι;

Το να φυλάς μια τεράστια έκταση 75.367 στρεμμάτων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν μέχρι πρότινος χαλάρωναν εκεί ο Μπραντ Πιτ και η Τζολί με τα παιδιά τους. Ύστερα ήρθε το ηχηρό διαζύγιο και οι φήμες για πώληση του κτήματος, οι οποίες δεν ευσταθούσαν αφού το πρώην ζευγάρι θεωρούσε αυτό το κτήμα ως μια επένδυση για τα παιδιά τους.  Εδώ και λίγους μήνες όμως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σε αρκετούς ανθρώπους, ο διάσημος ηθοποιός είναι πλέον ο κύριος ιδιοκτήτης του διάσημου κτήματος. Ήταν και αυτό ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ζευγαριού που αφού δεν επιθυμούσαν να πουληθεί θα παρέμενε στην ιδιοκτησία ενός από τους δύο με το ανάλογο αντίτιμο. Ο Πιτ που λάτρεψε το κτήμα και φωτογραφήθηκε σε αυτό μαζί με τον Μαρκ Περέν-η οικογένεια του τελευταίου καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες αμπελώνες και ήταν από την αρχή μαζί του στο εγχείρημα ως συνεταίροι-θέλει να δημιουργήσει σε ένα μέρος του ένα art factory που θα φιλοξενεί ζωγράφους, γλύπτες και δημιουργούς.

Ανθρώπους της Τέχνης δηλαδή, που θα μπορούν να δημιουργούν χωρίς προβλήματα τα έργα τους σε αυτό το ονειρικό κτήμα.  Σε μια από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 2017 ο Μπραντ ποζάρει μαζί με τον Περέν κρατώντας στο χέρι του ένα ποτήρι Miraval και χαμογελάει στον φακό με φόντο τον πασίγνωστο πλέον αμπελώνα. Πρόκειται για έναν ροζέ οίνο που έγινε διάσημος από την πρώτη χρονιά παραγωγής του, το 2014, όταν βγήκε στην αγορά ως το κρασί των Μπρατζελίνα, προκαλώντας τον ανάλογο θόρυβο. Οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν από την αρχή της διαδρομής του και κάθε χρόνο περίπου 1.000.000 φιάλες παράγονται και διακινούνται σε όλο τον κόσμο από το κτήμα της Προβηγκίας. Πάνω από τριάντα χιλιάδες μπουκάλια καταναλώνονται στην Μύκονο, εκeί όπου το ροζέ κρασί έχει την τιμητική του στα διάσημα sea side restaurant του νησιού και όχι μόνο.
Μόνο που ο Μπραντ Πιτ δεν μπορεί να το απολαύσει, αφού πλέον δεν πίνει ούτε σταγόνα αλκοόλ, μετά την προσωπική του περιπέτεια που τον ώθησε στο να ζητήσει θεραπεία.

Ο πύργος με τα 35 δωμάτια

Η προ ημερών συγκλονιστική εξομολόγηση του διάσημου ηθοποιού για τον εθισμό του στο αλκοόλ, δεν ήταν κάτι άγνωστο στην οικογένεια Περέν, που διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τον διάσημο σταρ. Τόσο ο Σαρλ όμως-που είναι υπεύθυνος του Chateau-όσο και ο Μαρκ Περέν κράτησαν μόνο για τους εαυτούς τους το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ιδιοκτήτης του Miraval που χάνει φίλος και συνεταίρος τους. Είναι αυτοί που φροντίζουν επίσης, ώστε όλοι οι τυχεροί επισκέπτες που εισέρχονται με ειδική άδεια στο κτήμα-ανάμεσα τους και κάποιοι Έλληνες-να μην έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε όλους τους χώρους, αλλά μόνο σε ότι αφορά τους αμπελώνες, τις δεξαμενές ζύμωσης, τις αποθήκες και κάποια άλλα σημεία. Οι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένα μέρη και πουθενά αλλού ώστε να διαφυλάσσεται η ιδιωτικότητα του μοναδικού πλέον ιδιοκτήτη, που τυγχάνει και ένας από τους πιο διάσημους σταρ της υποκριτικής.

Δείτε την πανάκριβη κατασχεμένη θαλαμηγό του Mr.Folli-Follie

Στην μέση του αχανούς κτήματος δεσπόζει ένας πύργος του 17ου αιώνα με 35 δωμάτια, ο οποίος περιβάλλεται από τους αμπελώνες και τους ελαιώνες ενώ υπάρχει και το περίφημο εκκλησάκι όπου το ζεύγος Πιτ-Τζολί αντάλλαξε όρκους αγάπης και πίστης, όταν όλα φάνταζαν ιδανικά στην ζωή τους. Η αξία των συγκεκριμένων αμπελιών εκτιμάται πλέον στα 80.000.000 ευρώ, ενώ το οργανικό λάδι που βγαίνει από τις ελιές που υπάρχουν σε μια έκταση 120 στρεμμάτων πωλείται 29 ευρώ το μισό κιλό! Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο κτήμα υπάρχει ένα εκπληκτικό στούντιο ηχογραφήσεων, όπου κατα καιρούς έχουν «δουλέψει» τραγούδια τους οι Rolling Stones, ο Sting, η Sade, οι Pink Floyd κ.α.

Η νέα «Μούσα» του Μπραντ

Ο Μπραντ Πιτ πηγαίνει στο Chataeu όποτε μπορεί και ήταν εκεί όταν πέρυσι κυκλοφόρησε η νέα του οινική «Μούσα, το «Muse» όπως ονομάστηκε. Πρόκειται για το νέο δημιούργημα του Chateau Miraval, το οποίο εμφιαλώθηκε μόνο σε 2.000 magnum φιάλες του ενάμιση λίτρου για όλο τον κόσμο, προκαλώντας την ανάλογη ταραχή σε οινόφιλους και διάσημους λάτρεις του κρασιού. Η σύνθεση του είναι μια αυστηρή επιλογή σταφυλιών από τους δύο παλαιότερους και καλύτερους αμπελώνες του κτήματος που ωριμάζουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές που έχουν το σχήμα αυγού για καλύτερη αλκοολική ζύμωση.  Η πρώτη φιάλη πουλήθηκε σε δημοπρασία 3.700 ευρώ ενώ πέρυσι το καλοκαίρι από το σύνολο της παραγωγής 300 πήγαν αποκλειστικά στην Μύκονο, όπου έγιναν ανάρπαστες από τους λάτρεις του ροζέ, οι οποίοι το χαρακτήρισαν συγκλονιστικό κρασί. Το αυτό συνέβη και με τις συλλεκτικές φιάλες του απλού Miraval που ήταν χορηγός στην παρουσίαση της τελευταίας ταινίας του Κουέντιον Ταραντίνο στις Κάννες και στο πάρτι που ακολούθησε. Το φιλμ έχει πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ και Λεονάρνο Ντι Κάπριο και τυπωμένος πάνω στις magnum φιάλες, ήταν ο τίτλος της ταινίας: «Once upon a time in Hollywοod».

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Πόσα εκατομμύρια πούλησε τη θαλαμηγό των 66 μέτρων;

Ήταν αναμφίβολα μια έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ του Μπραντ Πιτ για το κρασί του, παρόλο που ο ίδιος δεν ήπιε ούτε ένα ποτήρι, μένοντας πιστός στην αποχή από το αλκοόλ, μετά την θεραπεία του. Παρόλα αυτά απολαμβάνει όσο πιο συχνά μπορεί την ηρεμία που αποπνέει το Chateau Miraval, το οποίο βρίσκεται σε 350 μέτρα ύψος με εκπληκτική θέα στους αμπελώνες που παράγουν το πρώτο σε πωλήσεις και αναμφίβολα το πιο διάσημο ροζέ κρασί στον κόσμο. Ενίοτε προσκαλεί και φίλους του σε αυτό τον επι γης παράδεισο, όπου όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά για να «χαθούν» και αυτοί μέσα στο τεράστιο κτήμα με τις ελιές και τους «χρυσούς» όπως αποδείχτηκαν αμπελώνες…

The post Πώς ο Μπραντ Πιτ έγινε παραγωγός ακριβού κρασιού appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα