H GM δεν θα αντικαταστήσει το Chevrolet Niva

To Chevrolet Niva είναι ένα ιδιαιτέρα δημοφιλές SUV που κατασκευάζεται και πωλείται στη Ρωσία από την GM η οποία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον προς το παρόν αναστέλλει το πρόγραμμα αντικατάστασης του μοντέλου.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το Chevrolet Niva είναι το τελευταίο μοντέλο της GM που κατασκευάζεται στη Ρωσία.

Η παραγωγή του γίνεται από την ρώσικη AvtoVAZ στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με την GM. Το μικρό SUV παρουσιάστηκε το 2002 και το 2014 στην έκθεση της Μόσχας είχε παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο που θεωρητικά θα το αντικαθιστούσε το 2016.

Αυτή η εξέλιξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς η GM αποτραβήχτηκε από την ρώσικη αγορά όταν σταμάτησε της συνεργασία με την OPEL. Ωστόσο το Niνα συνέχισε να παράγεται και να πωλείται στους περισσότερους από 100 αντιπροσώπους της εταιρίας που ουσιαστικά διαχειρίζονταν μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο. Οι πωλήσεις του παραμένουν ακόμα αξιόλογες καθώς στο πρώτο οκτάμηνο το 2018 πούλησε 18.456 κομμάτια και κατατάχθηκε μέσα στην πρώτη 20άδα πωλήσεων της ρώσικης αγοράς.

Η πολύ καλή εμπορική πορεία είναι και ο λόγος που η GM-AvtoVAZ αποφάσισε να παγώσει το πρόγραμμα διαδοχής του. Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες μικρές διορθωτικές επεμβάσεις στο υπάρχον μοντέλο προκειμένου να βελτιώνεται η ποιότητα, η αξιοπιστία και η απόδοσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα