GP Βελγίου: Συναρπαστική pole position για τον Hamilton!

Την 78 η pole position της καριέρας του και πέμπτη στην πίστα του Σπα πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, σε μία συναρπαστική περίοδο κατατακτήριων όπου η βροχή έφερε τα πάνω κάτω στο τέλος! Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το Q2 η Ferrari ήταν αήττητη αλλά στο τέλος, το μόνο που πήρε ο Sebastian Vettel ήταν η δεύτερη θέση.

TOY ΠΑΝΟΥ

ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Σπα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον κλασικό, ευμετάβλητο καιρό στην καρδιά των Αρδεννών. Με τον ήλιο μία να χαιρετά και μία να χάνεται πίσω από τα σύννεφα, τη θερμοκρασία αέρα στους 14 βαθμούς Κελσίου, αυτή του οδοστρώματος στους 26 και την απειλή βροχής να είναι μεγάλη για τα τελικά στάδια της διαδικασίας.

Showers on the horizon? #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/DoKwCjQ9gE

Formula 1 (@F1) August 25, 2018

Στο Q1 ο Kimi Raikkonen συνέχισε το σερί της Ferrari, με το 1.42.585 που πέτυχε με τη soft γόμα της Pirelli (διαθέσιμες ακόμα οι super soft και medium) να αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes, με τον Valtteri Bottas να χρησιμοποιεί μόνο τη super soft γόμα, σε αντίθεση με τον Lewis Hamilton αλλά και τον τέταρτο Vettel που είχαν τη soft.

SAI

“I had no grip, it’s incredible. Sorry everyone” ☹️#BelgianGP #F1 pic.twitter.com/x1WrYdYbqY

Formula 1 (@F1) August 25, 2018

Στην ουρά έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Carlos Sainz με την εργοστασιακή Renault, με τον Ισπανό να παραπονιέται για έλλειψη πρόσφυσης. Εκτός συνέχειας έμειναν τα μονοθέσια δύο ιστορικών ομάδων, οι δύο McLaren και οι δύο Williams.

Στο Q2 οι κόκκινοι συνέχισαν… το βιολί τους, αυτή τη φορά με τον Sebastian Vettel να είναι αυτός που σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας, με επίδοση στο 1.41.501! Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο Scuderia Toro Rosso με τους Pierre Gasly και Brendon Hartley να έχουν αμφότεροι από ένα τετ α κε, οι δύο Sauber και η Renault του Nico Hulkenberg. Όλα αυτά, με τις πρώτες ψιχάλες να κάνουν την εμφάνισή τους και τις δύο Ferrari, τις δύο Mercedes, τις δύο Red Bull, τις δύο Force India και τις δύο Haas να διεκδικούν την pole.

It’s raining again… #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/ZVt5zgmdnU

Formula 1 (@F1) August 25, 2018

Στο ξεκίνημα του Q3 η βροχή άρχισε να δυναμώνει με την πλειοψηφία των οδηγών να επιστρέφει αμέσως στα pit για να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά. Ακολούθησε μία ρουλέτα στο μήκους επτά χιλιομέτρων σιρκουί, με το σωστό timing να κάνει τη διαφορά.

Hamilton onto the grass! #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/yO2tC5A2U1

Formula 1 (@F1) August 25, 2018

Η έξοδος του Hamilton στην πρώτη του προσπάθεια τον έφερε στην πίστα την ιδανική στιγμή για να κυνηγήσει ξανά την απόλυτη επίδοση, η οποία ήταν στο 1.58.179 και τον έφερε στην pole position!

Ο Vettel είχε τον τελευταίο λόγο αλλά δεν είχε απάντηση, αν και τουλάχιστον πλασαρίστηκε δίπλα στον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου. Κι αυτό γιατί ακριβώς πίσω του είχαμε ανέλπιστη σειρά κατάταξης! Οι δύο Racing Point Force India θα βρίσκονται στη δεύτερη σειρά του grid, με τον Romain Grosjean με τη Haas να πλασάρεται μπροστά από τον Raikkonen που με τη Ferrari να κάνει λάθος εκτίμηση, δεν είχε την ευκαιρία να γράψει χρόνο στα τελικά στάδια του Q3.

Keywords
Τυχαία Θέματα