GP Βελγίου: Το απόλυτο στα ελεύθερα η Ferrari

Το τρία στα τρία έκανε η Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που σημείωσε την καλύτερη επίδοση, αυτή τη φορά με τους κόκκινους να κάνουν και το 1-2 αφού ο Kimi Raikkonen

τον πλαισίωσε. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις στα 63 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ αμφότεροι χρησιμοποίησαν μόνο τη super soft γόμα ελαστικών της Pirelli (διαθέσιμες είναι ακόμα οι soft και medium).

Ο μοναδικός που κινήθηκε σε παραπλήσιο ρυθμό, στο 0.137sec από τον Vettel, ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton. Μόνο ο Valterri Bottas, με την άλλη Mercedes, ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Οι Red Bull των Max Verstappen και Daniel Ricciardo ήταν στα 1.3 και 1.8 sec αντίστοιχα πιο πίσω ενώ best of the rest ήταν αυτή τη φορά ο Charles Leclerc για λογαριασμό της Sauber, με τον καλύτερο χρόνο του στα 2.3 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφαία επίδοση της ωριαίας διαδικασίας.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος της είχαμε κόκκινη σημαία, λόγω εξόδου της McLaren του Stoffel Vandoorne στην ευθεία Kemmel. Σε ένα συμβάν όπου ο Βέλγος κατηγόρησε τον Bottas πως τον ώθησε εκτός πίστας.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του FP3 στο video που ακολουθεί…

Qualifying coming up…

Here’s what happened in FP3 #BelgianGP #F1 pic.twitter.com/8v1UoMbe4A

Formula 1 (@F1) August 25, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα