GP Μεξικού: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

Επιβεβαιώνοντας πως η πίστα του Μεξικού τους ταιριάζει, οι «ταύροι» της Red Bull Racing κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Περυσινός νικητής Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με τον Daniel Ricciardo να τον πλαισιώνει.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

H πίστα Hermanos Rodriguez υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 19

βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 27. Η Pirelli είχε φέρει τις πιο μαλακές επιλογές στη γκάμα ελαστικών: super soft, ultra soft και hyper soft. Και τις είδαμε και τις τρεις να χρησιμοποιούνται από το ξεκίνημα της διαδικασίας.

Ειδικά για το FP1, είχαμε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, με τον Nicholas Latifi να παίρνει τη θέση του Esteban Ocon στη Force India, τον Lando Norris να αντικαθιστά τον Fernando Alonso στη McLaren ενώ ο Charles Leclerc είχε παραχωρήσει τη Sauber του στον Antonio Giovinazzi.

Huge support for this guy

Good luck this weekend, Checo! #MexicoGP #F1 pic.twitter.com/Fg610TqWIR

Formula 1 (@F1) October 26, 2018

Η δράση στο πρώτο τέταρτο της 90λεπτης διαδικασίας ήταν περιορισμένη αλλά τότε ήρθε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Kimi Raikkonen, να τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή των χρόνων. Λίγο αργότερα τον εκτόπισε ο teammate του, Sebastian Vettel, ενώ οι Mercedes περίμεναν τη συμπλήρωση του ημιώρου για να μπουν στο χορό.

Και οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν, αρχικά από τον Lewis Hamilton κι εν συνεχεία από τον περυσινό νικητή Verstappen και τον Ricciardo που κατέβηκε στο 1.17.932. Λίγο πριν τη συμπλήρωση της ώρας ο Raikkonen είχε ένα τετ α κε στη στροφή 6 αλλά χωρίς συνέπειες ενώ ο Lewis Hamilton παραπονιόταν για απώλειες ισχύος.

Kimi, a little eager through Turn 6, spins, ends up pointing the wrong way #MexicoGP #F1 pic.twitter.com/RSvcnlKhV0

Formula 1 (@F1) October 26, 2018

Στα 24 λεπτά πριν το φινάλε ο Verstappen «πυροβόλησε» κατεβαίνοντας στο 1.16.656, δηλαδή περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο κάτω από την επίδοση του Honey Badger, την οποία έκανε χρησιμοποιώντας τη Hyper Soft γόμα.

Την ίδια ώρα, πίσω από τους «ταύρους» βρίσκονταν οι δύο Renault, με τις Mercedes στις θέσεις 5-6 και τις Ferrari στις θέσεις 7-8.

Ένα τέταρτο πριν το τέλος του FP1, ο Ricciardo μείωσε τη διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο αλλά αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Keywords
Τυχαία Θέματα