GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

Η Ferrari έκανε το lock out στην πρώτη σειρά του grid του Grand Prix Ιαπωνίας, με τον Sebastian Vettel να κατακτά την pole position!

Η ιταλική ομάδα ανέτρεψε την εικόνα της Παρασκευής όπου βρισκόταν πίσω από τις Mercedes, κυριαρχώντας πλήρως στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν σε στεγνό οδόστρωμα αλλά με ισχυρούς ανέμους,

καθώς ο τυφώνας Hagibis ευτυχώς δεν είχε αφήσει πολύ έντονα σημάδια στην πίστα της Suzuka.

The 23.4 KM/H wind is making it difficult today – particularly on the exit from Turn 18 onto the home straight!#JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/sofshnYzO1

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

Ο Vettel σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.27.2 στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και βρήκε ακόμα περισσότερο στη δεύτερη, με την επίδοσή του στο 1.27.253. Χρόνος αρκετός για να του εξασφαλίσει την πρώτη του pole από τον Καναδά.

Δείτε τον εντυπωσιακό γύρο του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, που αποτέλεσε και νέο ρεκόρ πίστας, στο video που ακολουθεί…

WHAT. A LAP.

Go onboard with @ScuderiaFerrari‘s Sebastian Vettel as he secures pole position at Suzuka with a track record time of 1:27.064! #JapaneseGP #F1 @pirellisport #PirelliPolePositionAward pic.twitter.com/Or5fSqDSap

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

Ο Charles Leclerc ήταν 0.189sec πίσω του, επιτρέποντας στη Ferrari να κάνει το 1-2. Είναι η δέκατη-πέμπτη φορά σε τριάντα-μία επισκέψεις της Formula 1 στη Σουζούκα, που έχουμε μία ομάδα να κλειδώνει την πρώτη σειρά του grid.

Τα ασημί βέλη θα βρεθούν στη δεύτερη σειρά του grid, με τον Valtteri Bottas μόλις τέσσερα εκατοστά πιο αργό του Μονεγάσκου και οριακά ταχύτερο του teammate του, Lewis Hamilton.

Στην τρίτη σειρά έχουμε τις δύο Red Bull, που σημείωσαν ακριβώς τους ίδιους χρόνους, όντας όμως αρκετά πίσω. Πέμπτος είναι ο Max Verstappen που σημείωσε το χρόνο του νωρίτερα από τον Alex Albon. πρέπει να σημειωθεί πως ο Ολλανδός είχε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του στο Q2.

Όσο για το ρόλο του best of the rest, ξανά εκεί είχαμε τη McLaren, με τον Carlos Sainz Jr μπροστά από τον Lando Norris. Μαζί τους στο Q3 είχαν βρεθεί επίσης ο Pierre Gasly με την Toro Rosso και ο Romain Grosjean με τη Haas.

Happy times for @PierreGASLY and co! #JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/591xm3aMgs

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι τo payroll της Formula 1

Τα θύματα του Q2 ήταν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo, o Lance Stroll με τη Racing Point, ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso και ο Nico Hulkenberg που ουσιαστικά δεν διεκδίκησε την πρόκριση στον επόμενο γύρο, παραπονούμενος για περίεργη αίσθηση στο τιμόνι και την αλλαγή σχέσεων του μονοθεσίου της Renault.

“I think I’ve lost power steering. Something is a bit funny”

He is told to not change gear and return to the pits#JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/Ynu9GCF3sz

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

Όσο για τον teammate του, Daniel Ricciardo, ήταν η αρνητική έκπληξη της ημέρας καθώς αποκλείστηκε στο Q1, μαζί με τον Sergio Perez της Racing Point, τις δύο Williams και τον Kevin Magnussen της Haas.

An early end to qualifying for Robert Kubica, who was a victim of the blustery conditions on the exit of Turn 18 #JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/hWMtRITCj8

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

Στο Q1 είχαμε δις καθεστώς κόκκινης σημαίας. Πρώτα εξαιτίας του Robert Kubica που έστειλε τη Williams στην τελευταία στροφή της πίστας, με τον Magnussen να τον μιμείται στο ίδιο σημείο, λίγο μετά την επανέναρξη της δράσης.

The gusty conditions made the exit to Turn 18 very precarious!

First Robert Kubica found the wall, and then Kevin Magnussen! He was able to drive back to the pits but he didn’t set a time#JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/h45BF2uZi3

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δείτε συνολικά τα highlights της μάχης της pole, στο video που ακολουθεί…

Pole position, a track record and a record-equalling 64th #F1 front row lockout!

A great start to the day for Sebastian Vettel and @ScuderiaFerrari! #JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/Gy2N6O5S4N

Formula 1 (@F1) October 13, 2019

The post GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα