GP Γερμανίας: Το βιολί της και στο FP3 η Ferrari

Το τρία στα τρία πέτυχε η Scuderia Ferrari αφού πρώτευσε και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού Grand Prix.

Όπως και στο FP2, ταχύτερος όλων ήταν ο Charles Leclerc, μόνο που αυτή τη φορά η ιταλική ομάδα δεν έκανε το 1-2 αφού ανάμεσα στον ταλαντούχο οδηγό και τον teammate του Sebastian Vettel, ήταν η Red Bull Racing

του Max Verstappen.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά τον χθεσινό καύσωνα όπου η θερμοκρασία αέρα έφτανε στους 35 βαθμούς και αυτή του οδοστρώματος άνω των 50, το σκηνικό στο Χόκενχαϊμρινγκ άλλαξε. Η θερμοκρασία έπεσε στους 24, οι βραδινές καταιγίδες «καθάρισαν» την αγωνιστική διαδρομή από το στρωμένο λάστιχο και η απειλή βροχής ήταν διαρκής. Συγκεκριμένα, οριζόταν στο 60%.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών είχαμε τις πρώτες προσπάθειες από τους κορυφαίους συνδυασμούς, με τις Ferrari να δείχνουν το δρόμο και τον Leclerc να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.13.117. Αντίθετα οι Mercedes έκαναν χαμηλές πτήσεις στην πρώτη τους έξοδο, όντας αρκετά μακριά.

Οι Ferrari λίγο μετά κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, με τον Μονεγάσκο στο 1.12.736, τον Vettel 5 δέκατα μακριά, τον Lewis Hamilton στα 7 και τον Valterri Bottas ένα δευτερόλεπτο μακριά, αντιμετωπίζοντας ένα προσωρινό (;) πρόβλημα απώλειας ισχύος στην υβριδική μηχανή της Mercedes.

We present: the luckiest bird in the world #F1 #GermanGP pic.twitter.com/m7ALQfJ3H1

Formula 1 (@F1) July 27, 2019

Όσο για τις Red Bull, άργησαν να μπουν στο παιχνίδι. Η πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια του Verstappen ήρθε στα μισά της ωριαίας διαδικασίας και τον τοποθέτησε ανάμεσα στις Ferrari και τον Hamilton.

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε το παιχνίδι ζεστάθηκε ξανά. O Leclerc κατέβηκε με νέο σετ μαλακών ελαστικών στο 1.12.380, με τον Verstappen να προκαλεί αίσθηση περνώντας δεύτερος, ένα δέκατο πίσω από τον Μονεγάσκο κι ένα μπροστά από τον Vettel.

“The car is completely different” says @KevinMagnussen

But …it’s in a good way #F1 #GermanGP pic.twitter.com/2aPCkZiGPY

Formula 1 (@F1) July 27, 2019

Την ίδια ώρα οι Mercedes ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά, όμως και ο Kevin Magnussen με τη Haas ενώ βλέπαμε αρκετές φορές τους αγωνοδίκες να ακυρώνουν γύρους οδηγών, όταν αυτή δεν σέβονταν τα όρια της πίστας. Έτσι η επίδοση που έφερε τον Hamilton τέταρτο, ακυρώθηκε.

Track limits are being enforced here, both Vettel and Hamilton have just had times deleted

You’ve got to watch out for this kerb: the cars can go onto it but no part must go *over* it, onto the green painted area #F1 #GermanGP pic.twitter.com/32rjZbRXcc

Formula 1 (@F1) July 27, 2019

Βγήκα ξανά πιο μετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά ήταν έκτος, σχεδόν έξι δέκατα μακριά από την κορυφή. Σε μία διαδικασία όπου δεν ένιωθε καλά, χρειάστηκε να αλλάξει γάντια, δεν έβρισκε το σωστό στήσιμο στην W10.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

The post GP Γερμανίας: Το βιολί της και στο FP3 η Ferrari appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα