Έτσι θα μπορούσε να είναι το Fiat Panda σε έκδοση Abarth

Δεν πρόκειται για κάποιο επίσημο project της Fiat αλλά για μια έμπνευση του σχεδιαστή Matthew Parsons ο οποίος οραματίστηκε μια σπορ εκδοχή του Fiat Panda με τα σήματα της Abarth.

Η τελευταία φορά που το Panda είχε έκδοση με σπορτίφ χαρακτήρα ήταν με το Panda

100HP προηγούμενης γενιάς. Η Fiat έως τώρα δεν έχει δείξει σημάδια σκέψεων για κάτι αντίστοιχο με την σημερινή γενιά του μοντέλο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το μικρό Fiat δεν αποτελεί αφορμή έμπνευσης.

Ένας από αυτούς που αποφάσισαν να εκθέσουν την ιδέα τους για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα καυτό Panda είναι και ο σχεδιαστής Matthew Parsons ο οποίος ανάμεσα στα διάφορα, άκρως ενδιαφέροντα project που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς είναι και το Project 200HP όπως το ονομάζει. Πρόκειται για μια ψηφιακή απεικόνιση ενός Abarth Panda το οποίο είναι σίγουρο πως εάν είχε υλοποιηθεί με κάποια αντίστοιχη φιλοσοφία θα είχε προσελκύσει αρκετό κοινό από τους φίλους της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο.

Σαφώς η εικόνα του σχεδίου του Parsons εκπέμπει έντονο δυναμισμό, χάρη στα φουσκωμένα φτερά, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τους μεγάλους τροχούς. Εύκολα μάλιστα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνοδεύεται και από ένα ανάλογου ύφους μηχανολογικό υπόβαθρο καθώς ο 1.4 Multiair θα μπορούσε εύκολα να προσφέρει μια απόδοση 200 ίππων και σε συνδυασμό με μια έξυπνη γεωμετρία, την κατάλληλη ανάρτηση και μια μετάδοση που θα περιελάμβανε πιθανά και διαφορικό περιορισμένης ολίσθηση θα μιλούσαμε για ένα σύνολο με καθαρόαιμο χαρακτήρα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σχεδιαστής ασχολείται με το Panda καθώς στο παρελθόν είχε παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μια φουτουριστική αναβίωση του Panda 100HP.

The post Έτσι θα μπορούσε να είναι το Fiat Panda σε έκδοση Abarth appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα