GP Μπακού: Πρωτιά Ricciardo για 69 χιλιοστά στο FP2

Μπορεί το πρωί ο Daniel Ricciardo να έμεινε οριακά πίσω από τον Valtteri Bottas, όμως στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι ρόλοι άλλαξαν. Αυτή τη φορά ήταν ο οδηγός της Red Bull Racing αυτός που πρώτευσε με ελάχιστη διαφορά.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Αυστραλός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.42.795 και ήταν κατά 69 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος της Ferrari

του Kimi Raikkonen, με τον έτερο «ταύρο» Max Verstappen να είναι ο μόνος που κινήθηκε επίσης στο 1.42.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δρόμοι του Μπακού υποδέχθηκαν ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 30, δηλαδή αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με το FP1. Ο Ricciardo πέρασε στην κορυφή από το πρώτο δεκάλεπτο, με την καλύτερη επίδοσή του με τα soft ελαστικά της Pirelli να είναι στο 1.43.512.

Κάπου εκεί όλοι έβαλαν τα ultra και άρχισαν τις προσομοιώσεις των κατατακτήριων δοκιμών, με τον 28χρονο να «πυροβολεί» κατεβάζοντας τρεις φορές την απόλυτη επίδοση. Προς το τέλος της διαδικασίας ο Raikkonen τον πλησίασε αλλά δεν κατάφερε να τοποθετήσει εαυτόν στην κορυφή, με τον Max Verstappen να ακολουθεί από κοντά, έχοντας γλιτώσει φθηνά από μία επαφή με τον τοίχο.

When you take care putting on those lovely new tyres, and… #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/WXihkxpdeg

Formula 1 (@F1) April 27, 2018

Οι Mercedes έμειναν αρκετά πίσω με τον Bottas μπροστά από τον Lewis Hamilton που δεν έκανε καθαρό γύρο με τα ultra ενώ ακόμα ποιο άσχημο 90λεπτο είχε ο Sebastian Vettel. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε πολλές μικροεξόδους και μπλοκαρίσμα στο φρενάρισμα και τελικά αρκέστηκε στην ενδέκατη θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα