GP Μπαχρέιν: O Vettel στην pole!

20:45 7/4/2018 - Πηγή: NewsAuto

Σαφή υπεροχή της Ferrari, σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Χάμιλτον άλλαξε κιβώτιο έχει ποινή 5 θέσεων και αύριο εκκινεί 9ος.

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Με θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 31 βαθμούς Κελσίου άπνοια και συννεφιά ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του 2ου αγώνα της χρονιάς. Νωρίτερα στις ελεύθερες δοκιμές ο Κίμι Ράικονεν ήταν ταχύτερος όλων.

Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari

συνέχισε να είναι ο ταχύτερος, Ο Ράικονεν αλλά και οι Φέτελ, Μπότας χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα της Pirelli στο Q1. Ήταν οι μόνοι που έκαναν αυτή την επιλογή όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή γόμα. Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της Red Bull χτυπώντας άτσαλα το κερμπ στη στροφή 2 και χτύπησε στα προστατευτικά λάστιχα ανάμεσα στη στροφή 2 και στη στροφή 3. Η προσπάθεια τελείωσε εκεί για τον οδηγό της Red Bull. Παραταύτα ο χρόνος που είχε σημειώσει του έδωσε την πρόκριση στο Q2. Εκτός 15αδας έμειναν οι Sauber, οι Williams και η Haas του Γκροζάν. Ο Γάλλος είχε πετύχει ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Αλόνσο αλλά ο Ισπανός τον είχε σημειώσει νωρίτερα, εξ’ ου και προκρίθηκε.

Το Q2 δεν αποτέλεσε έκπληξη παρά μόνο όσον αφορά στον χρόνο του Χάμιλτον με τη μαλακή γόμα που ήταν εφάμιλλος της Ferrari. Οι Ράικονεν και Φέτελ ήταν και πάλι ταχύτεροι ενώ από τη συνέχεια αποκλείστηκαν εκτός από τη Red Bull του Φερστάπεν, οι McLaren, η Force India του Πέρεζ και η Toro Rosso του Χάρτλεϊ.

Στο Q3 δεν υπήρξε κάποια έκπληξη με το Φέτελ να κάνει τον καλύτερο του γύρο στο τέλος και να σημειώνει την 1η του φετινή pole. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari που έχει κερδίσει στον 1ο αγώνα πριν 15 μέρες στην Αυστραλία θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση το Ράικονεν με την άλλη Ferrari. Πίσω τους θα βρίσκονται οι Μπότας και Ρικιάρντο καθώς ο Χάμιλτον έχει ποινή 5 θέσεων για αλλαγή κιβωτίου. Έτσι ο Βρετανός θα εκκινήσει από την 9η θέση. Αξίζει να τονιστεί η απόδοση του Πιερ Γκασλί που έφερε την Toro Rosso Honda στην 6η θέση της κατάταξης και εκκινεί αύριο από την 5η θέση έχοντας δίπλα του τη Haas του Μάγκνουσεν.

Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 18:10 και θα μεταδοθεί απευθείας από Cosmote, EΡΤ.

Συνολικά η κατάταξη ήταν:

Keywords
Τυχαία Θέματα