FCA: Μέρισμα «μαμούθ» στους μετόχους της

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) αναμένεται να δώσει για πρώτη φορά μέρισμα στους μετόχους της ύψους περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Στην καταβολή κανονικού μερίσματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler Automobiles και σύμφωνα με πληροφορίες ο κάθε μέτοχος θα εισπράξει 0,65 ευρώ ανά κοινή

μετοχή.

Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν για την πρόταση στην ετήσια συνάντηση της Fiat Chrysler που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου.

Η συνέχιση του μερίσματος μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους επενδυτές, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από τα κέρδη της Fiat Chrysler υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Mike Manley ο οποίος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne.

Τα υψηλότερα από το αναμενόμενο κόστη έχουν συρρικνωθεί στα αποτελέσματα της Βόρειας Αμερικής και η Fiat Chrysler εξέδωσε μια πρόβλεψη για τα κέρδη του 2019 αντίθετη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας έχει μειωθεί σημαντικά και ο Manley δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν ανοιχτός στη συνεργασία με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη για να προσπαθήσουν μαζί να διασώσουν τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.

Η Fiat Chrysler επίσης τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει έκτακτο μέρισμα ύψους 2 δισ. ευρώ που θα συνδέεται με την πώληση της μονάδας αυτοκινήτων Magneti Marelli στην Kalsonic Kansei της KKR & Co.

.

The post FCA: Μέρισμα «μαμούθ» στους μετόχους της appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα