ABT Audi RS6-E Hybrid: Πανίσχυρο, υβριδικό 1.000+ ίππων! (+Videos)

Η γερμανική βελτιωτική εταιρία ABT μας έχει συνηθίσει σε τερατώδεις ιπποδυνάμεις. Ωστόσο αυτή τη φορά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας μάλιστα ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο Audi RS6-E με υβριδική τεχνολογία και ισχύ πάνω από 1.000 ίππους!
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με την γερμανική εταιρία βελτιώσεων, η ισχύς του πρωτότυπου υβριδικού Audi

RS6-Ε ανέρχεται στους 1.004 ίππους. Για να πετύχουν αυτό το νούμερο οι άνθρωποι της ABT δεν ακολούθησαν μια πλήρως συμβατική οδό: ουσιαστικά πήραν έναν ηλεκτρικό κινητήρα και τον συνέδεσαν με την μετάδοση του αυτοκινήτου με την έξτρα δύναμη να καταλήγει στους πίσω τροχούς.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μόνη αλλαγή που έκαναν αφού και πολύ δυνατός κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν έμεινε στην στάνταρ μορφή του. Το μοτέρ υιοθέτησε το πακέτο “Power R” που έχει ετοιμάσει η εταιρία ειδικά για αυτό και ανεβάζει την ισχύ από τους 560 ίππους της προηγούμενης γενιάς της “στάνταρ” έκδοσης στους 720 ίππους του πρωτότυπου. Για τους υπόλοιπους ίππους μέχρι και τους 1.004 φροντίζει ο ηλεκτροκινητήρας ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του εφόσον του ζητηθεί από τον οδηγό -από κουμπί στο ταμπλό- και όταν οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 100 χλμ./ώρα. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στους 284 ίππους και για την τροφοδοσία του με ρεύμα φροντίζουν μπαταρίες ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 13,6 kWh. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο της ροπής που αγγίζει συνολικά τα 131,64 ολόκληρα κιλά!

Σύμφωνα με την ABT η τελευταία δημιουργία της χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα (λογικά ηλεκτρονικά περιορισμένα) 320 χλμ./ώρα. Για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για την βελτίωση στην επιδόσεις που προσφέρει η προσθήκη του ηλεκτροκινητήρα, σκεφτείτε πως το βελτιωμένο RS6 από τους Γερμανούς, χωρίς το ηλεκτρικό μοτέρ, χρειάζεται 3,7 δεύτερα για τα 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Με το έντονο πράσινο να κυριαρχεί τα γραφικά προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στο να κάνουν το πρωτότυπο της ABTνα ξεχωρίζει, όπως και το αεροδυναμικό πακέτο που έχει επιλέξει η γερμανική εταιρία που αποτελείται από εμπρός σπόιλερ, επιπλέον ένθετα στους προφυλκατήρες, πλαϊνές ποδιές αλλά και πίσω αεροτομή. Για την ανάρτηση φροντίζει τα ελατήρια από το κιτ χαμηλώματος της H&R με τις ιδιαίτερες ζάντες των 21 ιντσών να ολοκληρώνουν την εικόνα.

Η ABT δεν έχει ξεκαθαρίζει τις προθέσεις όσον αφορά την διαθεσιμότητα αυτής της μετατροπής. Κάτι μας λέει όμως ότι αν βρεθεί ο ενδιαφερόμενος δεν πρόκειται να του χαλάσουν το χατήρι…

Δείτε τη νέα πανίσχυρη υβριδική δημιουργία της ABT σε δράση στο βίνεο που ακολουθεί.

Και ένα αναλυτικό βίντεο της ABT για το RS6-E με υπότιτλους στα αγγλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα