Οι BMW από πραγματικό χρυσό!

Θυμάστε εκείνο το ματ χρυσό Lamborghini Aventador από τον Καναδά; Φαίνεται ότι ο χρυσός είναι στη μόδα αυτές τις μέρες καθώς η BMW έφτιαξε δική της χρυσή έκδοση στα i3 και i8. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι ο χρυσός μπορεί να περιοριστεί μόνο στο χρώμα των αυτοκινήτων, μάλλον δεν τα ξέρετε όλα…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Στην πραγματικότητα, η Βαυαρική μάρκα βάζει πραγματικό χρυσό 24 καρατίων στην

εργασία βαφής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της για να δημιουργήσει τις BMW i3 και i8 Starlight Edition. Τώρα, γιατί Starlight; Όταν κοιτάζετε προσεκτικά τα δύο αυτοκίνητα, η χρυσή σκόνη έχει απορροφηθεί στο αμάξωμα, από την εμπρός πρόσοψη μέχρι το μαύρο πίσω άκρο. Η μετάβαση από το χρυσό σε μαύρο είναι συμβολική, μιμείται ένα ουρανό γεμάτο από χρυσά αστέρια. Είναι μια μοναδική δουλειά δύο χρωμάτων. Αυτό που είναι σπουδαίο επίσης είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικές BMW, μια σπάνια συλλογή. Περιττό να πούμε ότι η BMW δεν αποκάλυψε την τιμή κτήσης. Αυτό που είπε, ωστόσο, είναι ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα πωληθούν σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία που υποστηρίζει το Ίδρυμα Dagmar και Václav Havel VIZE 97.

Τα BMW i3 και i8 Starlight Edition βασίζονται στα δύο μοντέλα της σειράς. Το εξωτερικό τμήμα ανταποκρίνεται στην απαίτηση της BMW Group Czech Republic σε συνεργασία με την Toplac – επίσημο συνεργάτη της BMW ColorSystem στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία εκπροσωπεί τους παραγωγούς βαφών της BASF. Η χρυσή σκόνη 23,75 καρατιών, η οποία είναι η μέγιστη για αυτό το αποτέλεσμα, παρέχεται από τη Liebscher Blattgold GmbH. Υπάρχουν τέσσερα στρώματα χρυσού και στα δύο αυτοκίνητα, με το τελευταίο στρώμα να εφαρμόζεται χειροκίνητα. Ακόμη και οι εσωτερικοί χώροι είναι περασμένοι με χρυσό, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις λέξεις “STARLIGHT Edition one of one”.

Οι BMW i3 και i8 Starlight Edition θα παρουσιαστούν σε εκθεσιακό χώρο της Πράγας από τις 21 Ιουνίου 2018 και μετά. Και τα δύο αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary στις 4-5 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα