ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : Καταγγέλλει ελληνικές σπατάλες στην Ολυμπιάδα

11:15 1/8/2012 - Πηγή: Radar.gr

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent η οποία καταγγέλλει ότι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή στο πλαίσιο των εμπορικών- επενδυτικών εκδηλώσεων στο Λονδίνο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει προβεί σε σπατάλες αρκούντως δυσανάλογες προς την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα σε ένα ιδιαιτέρως επικριτικό δημοσίευμα, ο Independent

γράφει ότι ενώ οι περικοπές έχουν επηρεάσει πολλά αθλήματα, δόθηκαν 150.000 λίρες (192.000 ευρώ) για την ενοικίαση του πολυτελούς χώρου.

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent η οποία καταγγέλλει ότι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή στο πλαίσιο των εμπορικών- επενδυτικών εκδηλώσεων στο Λονδίνο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει προβεί σε σπατάλες αρκούντως δυσανάλογες προς την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα σε ένα ιδιαιτέρως επικριτικό δημοσίευμα, ο Independent γράφει ότι ενώ οι περικοπές έχουν επηρεάσει πολλά αθλήματα, δόθηκαν 150.000 λίρες (192.000 ευρώ) για την ενοικίαση του πολυτελούς χώρου.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες (96.000 ευρώ) θα δοθούν από χορηγίες ιδιωτικων εταιρειών και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφέρει πάντως ότι ο λόγος που νοικιάστηκε το Carlton Club ήταν ότι επρόκειτο για τον μοναδικό χώρο που ήταν διαθέσιμος, μετά τις εκλογές.

Η πρώτη προφανής επιλογή θα ήταν το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone το οποίο διατίθετο σε πιο χαμηλή τιμή, στις 1.800 λίρες την ημέρα.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Μάρκ Μπλούντεν "τη στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από "καταστροφικά" οικονομικά μέτρα οι έλληνες αξιωματούχοι που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου".

Αργά το βράδυ της Τρίτης (31/7) η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει τα εξής:

"Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ και στη συνέχεια σε μερίδα του ελληνικού Τύπου περί σπατάλης χρημάτων από τη δημιουργία και τη λειτουργία του "Ελληνικού Σπιτιού" στο Λονδίνο, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα κάτωθι:

-Η δημιουργία και γενικότερα η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και όχι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

-Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτει μόνον τα έξοδα της συμμετοχής της Ολυμπιακής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύφθηκαν από χορηγίες.

-Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για τις δραστηριότητές της παρά μόνον για τη διανομή εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων για τις οικογένειες των αθλητών μας και μάλιστα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

-Η μόνη εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 3 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικό χώρο και καλύπτεται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου

Keywords
Τυχαία Θέματα