ΤΖΙΜΙ ΣΑΒΙΛ : Στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ

Επίσημη έρευνα ξεκίνησε η Σκότλαντ Γιαρντ σε βάρος του πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ (Jimmy Savile), ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά.

Ο παρουσιαστής, που έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 84 ετών, φέρεται να έχει κακοποιήσει δεκάδες παιδιά στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.

Επίσημη έρευνα ξεκίνησε η Σκότλαντ Γιαρντ σε βάρος του πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ (Jimmy Savile), ο οποίος φέρεται να κακοποίησε

σεξουαλικά ανήλικα παιδιά.

Ο παρουσιαστής, που έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 84 ετών, φέρεται να έχει κακοποιήσει δεκάδες παιδιά στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.

"Έπειτα από δύο εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων συλλέχθηκαν πληροφορίες από τους πολίτες και έναν αριθμό οργανισμών, έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 200 θύματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ, κάνοντας λόγο "για υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα".

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές του μήνα, μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο οποίο πέντε γυναίκες δήλωναν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Σάβιλ όταν ήταν ανήλικες.

Μετά από αυτό, έχουν πολλαπλασιαστεί οι σχετικές καταγγελίες. Το BBC από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθούν δύο εσωτερικές έρευνες για την υπόθεση από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Τζίμι Σάβιλ
Keywords
Τυχαία Θέματα