12 αφροδισιακά μπαχαρικά για τα 12 ζώδια

Ζώδια και αφροδισιακή διατροφή – Μπαχαρικά για τα 12 ζώδια

Η Φθινοπωρινή Ισημερία πέρασε, το ίδιο και η Νέα Σελήνη στον καλαίσθητο Ζυγό, αλλά το καλοκαίρι δεν προτίθεται να μας αφήσει, διατηρώντας μας σε μια χαλαρή διάθεση, που μας παραχωρεί ακόμα την ευκαιρία για παρατεταμένες διατροφικές ατασθαλίες.

Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες η προσθήκη καρυκευμάτων στα φαγητά και στις σαλάτες

μας είναι μια διαδικασία, που η ανάγκη της αναβλύζει από πολλές πηγές.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει τη χρήση τους στους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της έντονης γεύσης τους, γεγονός που τα καθιστά ανεπιθύμητα στην ανυπόφορη ζέστη.

Οι αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες των μπαχαρικών όμως, είτε είναι αρωματικά είτε πικάντικα, είναι τεράστιας σημασία, για τη διατήρηση της φρέσκιας εικόνας μας, της καλής υγείας και την αποφυγή πολλών ασθενειών.

Και επειδή το φθινόπωρο αργά ή γρήγορα θα έρθει μαζί με τον χειμώνα, ας δούμε ποιο καρύκευμα μπορεί να πασπαλίσει ιδανικά, το πιάτο κάθε ζωδίου.

ΚΡΙΟΣ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Στην φλογερή σας ιδιοσυγκρασία που συνήθως αντιδρά σαν αμετανόητος εχθρός, που συλλέγει λάφυρα από το ερειπωμένο πεδίο μάχης, ο κουρκουμάς είναι το ιδανικό καρύκευμα για εσάς. Με την κατευναστική του γεύση και το βαθύ πορτοκαλί του χρώμα σας εξισορροπεί, γλιτώνοντας με τη συχνή του χρήση το παυσίπονο για τις εγκεφαλικές σας εντάσεις. Προτιμήστε τον στις σαλάτες, αποφεύγοντας έτσι και τις πρωτεϊνες που σας εξάπτουν.

ΤΑΥΡΟΣ - ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Είναι πασίγνωστη η γαστρονομική σας ανάγκη, ξέροντας να εκτιμάτε ένα πικάντικο πιάτο, που θα σερβιριστεί μπροστά σας. Ωστόσο η λαιμαργία σας θα βρει το δάσκαλό της στο θαύμα της Ανατολής το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα. Η έντονη γεύση του θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας, ενώ παράλληλα θα μετριάσει την τάση να τρώτε πολύ και συνήθως απρόσεκτα.

Ταιριάζει με όλα και ιδιαίτερα με την επιθυμητή ένδειξη της ζυγαριάς σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ – ΠΑΠΡΙΚΑ

Γνωστή και ως μπούκοβο, παράγεται σε γλυκιά και σε καυτερή γεύση, ικανοποιώντας και τις δύο φύσεις που έχετε μέσα σας. Η αέρινη ιδιοσυγκρασία σας εναρμονίζεται πλήρως με τη δυαδική της γεύση, είτε θέλετε απλά το άρωμά της σε σαλάτες, είτε την καυστική της υφή με το χοιρινό σας. Και επειδή είστε αυθεντίες στις τρίπλες, δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή της σε πατατάκια και άλλα σνακ, στα οποία έχει υποστεί αλλοίωση από την επεξεργασία. Μπορεί να φαίνεστε νεώτεροι, αλλά επιδιώξτε το κιόλας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Αυτό το μυρωδάτο καρύκευμα που μοσχοβολά είτε στη γλάστρα είτε αποξηραμένο, θα το απολαύσετε σαν την σκιά του πλάτανου σε συνθήκες καύσωνα. Η συναισθηματική σας φύση θα το εκτιμήσει πολύ, το ίδιο όμως και το στομάχι σας, που αποτελεί το ευαίσθητο σημείο σας. Προτιμήστε τον ωμό στις μακαρονάδες σας, φυτεύοντάς τον στη βεράντα σας. Θέλει πολύ πότισμα, αλλά με τέτοιους σπιτόγατους σας εσάς, θα γίνει ένα ωραιότατο μαμούθ.

ΛΕΩΝ – ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

Για εσάς που δεν αποχωρίζεστε τη χλιδάτη σας διάθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα