ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ : Σήμερα η Τελετή έναρξης

Όλα τα βλέμματα σήμερα θα στραφούν στο Λονδίνο όπου χτυπάει η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων και θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης.

Στο στάδιο χωρητικότητας 80.000 θεατών απόψε θα δώσουν το παρών ηχηρά ονόματα της πολιτικής, της τέχνης του αθλητισμού και της βιομηχανίας του θεάματος καθώς και πλήθος ανθρώπων από όλο τον

κόσμο που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στην έδρα του μεγαλύτερου αθλητικού γγονότος παγκοσμίως.

Όλα τα βλέμματα σήμερα θα στραφούν στο Λονδίνο όπου χτυπάει η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων και θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης.

Στο στάδιο χωρητικότητας 80.000 θεατών απόψε θα δώσουν το παρών ηχηρά ονόματα της πολιτικής, της τέχνης του αθλητισμού και της βιομηχανίας του θεάματος καθώς και πλήθος ανθρώπων από όλο τον κόσμο που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στην έδρα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως.

120 ηγέτες χωρών, εκατοντάδες διασημότητες, 62.000 κοινοί θνητοί, 16.000 αθλητές, 10.000 εθελοντές, 70 πρόβατα, 12 άλογα, δέκα κότες, τρεις αγελάδες, δύο κατσίκες, σκύλοι και χήνες θα βρεθούν μαζί σε μια τελετή που αναμένεται άκρως εντυπωσιακή.

Ανάμεσα στους ηγέτες που θα παρευρεθούν στην Τελετή Έναρξης είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα.

Το "παρών" θα δώσει και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ενώ απών θα είναι ο σύζυγός της Μπαράκ Ομπάμα.

Αντιθέτως, αναμένεται στο στάδιο να βρεθεί ο αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επίσης θα παρακολουθήσει την Τελετή Έναρξης, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να έρθει αργότερα στη βρετανική πρωτεύουσα για να παρευρεθεί στους αγώνες τζούντο καθώς και ο ίδιος είναι κάτοχος μαύρης ζώνης.

Συνολικά στο στάδιο θα βρίσκονται 120 ηγέτες ξένων χωρών, ενώ στην Τελετή Έναρξης του Πεκίνου το 2008 ήταν μόλις 80.

Φυσικά η πιο διάσημη ηθοποιός που θα βρίσκεται στο στάδιο θα είναι η Αντζελίνα Τζολί, ενώ το "παρών" θα δώσει ακόμη και ο βασιλιάς της Ζουαζιλάνδης.

Εξήντα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την πρόβα τζενεράλε της Τελετής, αλλά ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ παρακάλεσε να μην δημοσιοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ή φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ολυμπιακοί Αγώνες
Keywords
Τυχαία Θέματα