Ο άνθρωπος που αποποιήθηκε το χρήμα

18:35 3/5/2012 - Πηγή: Radar.gr

Αποποιήθηκε το χρήμα και ζει σαν ερημίτης.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Σουέλο (Daniel Suelo), ο οποίος από το 2000 αποφάσισε να αλλάξει δρόμο στη ζωή του αποποιούμενος το… χρήμα! Άφησε τα 30 δολάρια που είχε επάνω του σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και άρχισε να περπατά προς την έρημο για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην περιοχή Moab στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Αποποιήθηκε το χρήμα και ζει σαν ερημίτης.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Σουέλο (Daniel Suelo), ο οποίος από το 2000

αποφάσισε να αλλάξει δρόμο στη ζωή του αποποιούμενος το… χρήμα! Άφησε τα 30 δολάρια που είχε επάνω του σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και άρχισε να περπατά προς την έρημο για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην περιοχή Moab στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Ο τρόπος ζωής που επέλεγε έχει γίνει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες Αμερικανών, που υποφέρουν από την οικονομική κρίση και ακτιβιστών, όπως εκείνων του κινήματος Occupy, που έχουν απογοητευτεί από τη ζωή σε μια κοινωνία που βασίζεται στην πλεονεξία και την απληστία. Ο Μαρκ Σάντιν (Mark Sundeen), συγγραφέας και φίλος του Ντάνιελ, έγραψε τη βιογραφία του τελευταίου αποτυπώνοντας στις σελίδες του βιβλίου «The Man Who Quit Money» τον τρόπο ζωής του τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο Ντάνιελ ζει σε μια σπηλιά διαμέτρου 60 μέτρων και ύψους 15 μέτρων στην άκρη ενός γκρεμού στο Εθνικό Πάρκο Arches στη Γιούτα.

Έχει σκαλίσει επάνω στο βράχο ένα κρεβάτι, πίνει νερό από φυσικές πηγές και πλένεται σε ένα ρυάκι. «Θέλει η παρουσία του πάνω στη Γη να έχει το μικρότερο «οικολογικό αποτύπωμα» και το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο στη βελτίωση του κόσμου», είπε γι’ αυτόν ο στενός του φίλος Ντάμιαν Νας (Damian Nash).

Πάντως ο Ντάνιελ μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει κάνει και μια παρασπονδία, αφού το 2001, ύστερα από μια επιστροφή φόρου 500 δολαρίων νοίκιασε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο για να κάνει μία βόλτα...

Keywords
Τυχαία Θέματα