ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ : Διακοπές σε βραχονησίδα που ανακάλυψαν Έλληνες

Παρελθόν αποτελούν τα κότερα και οι βίλες που συνήθιζε ο Σαρκοζί να περνάει τις διακοπές του με την Κάρλα, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ έχει αποφασίσει να φέρει νέα ήθη κρατώντας χαμηλούς τόνους και δεν θέλει να προκαλεί με άσκοπες σπατάλες και χλιδάτες δραστηριότητες.

Έτσι, αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του μαζί με τη σύζυγό του στον ιστορικό πύργο Μπρεγκανσόν σε βραχονησίδα της Γαλλικής Ριβιέρας.

Παρελθόν

αποτελούν τα κότερα και οι βίλες που συνήθιζε ο Σαρκοζί να περνάει τις διακοπές του με την Κάρλα, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ έχει αποφασίσει να φέρει νέα ήθη κρατώντας χαμηλούς τόνους και δεν θέλει να προκαλεί με άσκοπες σπατάλες και χλιδάτες δραστηριότητες.

Έτσι, αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του μαζί με τη σύζυγό του στον ιστορικό πύργο Μπρεγκανσόν σε βραχονησίδα της Γαλλικής Ριβιέρας.

Αυτή η βραχονησίδα στη Μεσόγειο, με τον πύργο του 11ου αιώνα, αποτελεί το θέρετρο των γάλλων Προέδρων από το 1964, όταν, πρώτος ο Σαρλ ντε Γκολ πέρασε εκεί μια άθλια νύχτα με κουνούπια, σε ένα στενό κρεβάτι και δεν ξαναπάτησε.

Τη βραχονησίδα κυρίευσαν οι Ελληνες το 400 π.χ και την ονόμασαν Περγκάντιον εξ ου και η σημερινή ονομασία Mπρεγκανσόν.

Ένα κάστρο χτίστηκε εκεί το 118 π.χ από τους Λίγουρες.

Τον 9ο αιώνα μ.χ το κάστρο ενισχύθηκε ενώ το 1481 εξελίχθηκε σε βασιλικό θέρετρο του Λουδοβίκου ΧΙ.

Μετά από πολλές περιπέτειες το κάστρο περιέρχεται στο γαλλικό κράτος το 1930 και από το 1968 με προεδρικό διάταγμα γίνεται επίσημα προεδρικό θέρετρο και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι ψυχροί τοίχοι του και η αυστηρή διακόσμηση δεν το κάνουν φιλόξενο μέρος και πολλοί γάλλοι πρόεδροι δεν το τίμησαν.

Ο Κλοντ Πομπινού και η σύζυγός του προσπάθησαν να αναμορφώσουν τους χώρους με σύγχρονα έπιπλα.

Η σύζυγος του Φρανσουά Μιτεράν απεχθανόταν το μέρος και με τον Φρανσουά Μιτεράν περνούσαν τις διακοπές τους στο δικό τους εξοχικό.

Την ίδια στάση κράτησε και η Κάρλα Μπρούνι που προτιμούσε τη δική της βίλα, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, στη γαλλική ριβιέρα.

Η Βαλερί Τριερβελέρ έκανε ήδη ένα πέρασμα από το κάστρο του 11ου αιώνα την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εξακριβώσει ότι όλα είναι έτοιμα για την καλοκαιρινή ανάπαυλα του Γάλλου Προέδρου.

Βαλερί ΤριερβελέρΦρανσουά Ολάντ
Keywords
Τυχαία Θέματα