ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ : ΣΟΚΑΡΕΙ η σημερινή της εικόνα

Δες πως είναι σήμερα το σύμβολο του σεξ όλων των εποχών. Η γυναίκα που σημάδεψε την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Από το 1977 είναι ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ζώων, ενώ το 1986 δημιούργησε δικό της ίδρυμα για τον ίδιο λόγο.

Δες πως είναι σήμερα το σύμβολο του σεξ όλων των εποχών. Η γυναίκα που σημάδεψε την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Από το 1977 είναι ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των ζώων, ενώ το 1986 δημιούργησε δικό της ίδρυμα για τον ίδιο λόγο.

Η ίδια είχε δηλώσει:

“Είμαι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες, έχω μια μύτη και ένα στόμα,

έχω αισθήματα και σκέψεις, αλλά η ζωή μου γίνεται ανυπόφορη.

Η ψυχή μου δεν μου ανήκει πια. Για μένα, το βεντετιλίκι είναι μια βιτρίνα. Δεν μπορώ να ζήσω όπως επιθυμώ.

Η ύπαρξή μου είναι απλά υπόγεια. Ναι, θέλω να αισθανθώ το φρέσκο αέρα σπίτι μου, δεν μπορώ να ανοίξω το παράθυρο, γιατί θα υπάρχει ένας φωτογράφος καθισμένος στη στέγη απέναντι. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή μου για τα οποία δεν μπορώ να πω ότι μου ανήκουν”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μπριζίτ Μπαρντό γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 28 Σεπτεμβρίου 1938 στο νούμερο 5 της Πλατείας Βιολέ, στο 15ο διαμέρισμα της πόλης. Καταγόμενη από ένα αστικό περιβάλλον, με πατέρα βιομήχανο, ιδιοκτήτη των εργοστασίων Μπαρντό, και μητέρα που ασχολούνταν με οικιακά, η νεαρή Μπριζίτ έλαβε αυστηρή μόρφωση στο πλευρό της αδερφής της, Μαρί-Ζαν. Από πολύ μικρή, έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό για τον κλασικό χορό και έκανε τα πρώτα της βήματα σε ηλικία 7 ετών, στα cours Bourgat.

Το 1949, μπαίνει στο Ωδείο του Παρισιού από όπου παίρνει την πρώτη της τιμητική διάκριση. Ο πατέρας της, ο οποίος είχε επαινεθεί από την Γαλλική Ακαδημία για μια ποιητική συλλογή, είχε πάθος με τον κινηματογράφο και του άρεσε πολύ να κινηματογραφεί.

Χάρις σε αυτό, υπάρχουν πολλά φιλμ με την Μπαρντό σε παιδική ηλικία, πράγμα σπάνιο για την εποχή εκείνη. Η μητέρα της, που την αποκαλούσαν Τοτί, αγαπούσε ιδιαίτερα τη μόδα και το χορό. Έτσι, η οικογένεια Μπαρντό ήταν μέλος της υψηλής κοινωνίας και επισκεπτόταν συχνά το λεγόμενο tout-Paris.

Είχαν επαφές με πολλούς διευθυντές του Τύπου, του θεάτρου, του κινηματογράφου, αλλά και ανθρώπους της μόδας.

Το 1949 σε ηλικία 15 ετών, προσελήφθη από τη διευθύντρια των περιοδικών ELLE και Le Jardin des Modes, Ελέν Λαζαρέφ, στενή φίλη της μητέρας της. Πολύ σύντομα, η Μπριζίτ προήχθη σε μασκότ του περιοδικού ELLE, στο οποίο και έκανε εξώφυλλο το 1950 Χάρις σε αυτό το εξώφυλλο, ο σκηνοθέτης Μάρ κΑλεγκρέ την ξεχώρισε και της πρότεινε ένα ρόλο στην επόμενη ταινία του, “Les lauriers sont coupés”.

Η ταινία τελικά δε γυρίστηκε, μα χάρις σε αυτή την περίσταση η Μπριζίτ γνώρισε έναν νέο βοηθό, τον Ροζέ Βαντίμ Από τότε οι δύο ερωτευμένοι, εκείνη μόλις 15 ετών, εκείνος περίπου 22, έγιναν αχώριστοι. Οι γονείς της δεν ενέκριναν σε καμία περίπτωση τη σχέση και προσπάθησαν, μάταια, να τους χωρίσουν.

Η Μπαρντό, "ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε από τον πόθο των άλλων", παρουσιάζεται πάνω απ'

Keywords
Τυχαία Θέματα