Ζούμε την εξάπλωση του εθνικισμού στην Ε.Ε.

19:18 8/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι «την ζήσαμε στην οικονομική κρίση με τα στερεότυπα για τους δήθεν «τεμπέληδες» ή «σπάταλους» Νότιους λαούς. Τώρα ζούμε την εξάπλωση του εθνικισμού στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Και τον πυρήνα της Ένωσης. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.». Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «Αν η Ευρώπη κυριαρχηθεί από εθνικιστικές αντιλήψεις, δεν έχει μέλλον.»

Όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου

αυτό ήταν και το νόημα βραβείου Nobel στην Ε.Ε.: «τα πήγατε καλά μέχρι τώρα, προσέξτε μην χάσετε αυτό που πετύχατε».

«Ο μόνος δρόμος είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας σε νέους τομείς, η ενίσχυση της δημοκρατικότητας των θεσμών της.
Ο μόνος δρόμος για να υπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες μας, τη νέα γενιά, είναι περισσότερη Ευρώπη. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και συμμετοχική Ευρώπη. Όχι λιγότερη Ευρώπη», τόνισε ολοκληρώνοντας ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην πρόσφατη ομιλία του, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Λισαβόνα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Xρειαζόμαστε μία Ευρώπη που δεν φοβάται να επενδύσει στο μέλλον. Δεν φοβάται να αυξήσει τον προϋπολογισμό της. Δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει ευρωομόλογα για να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις. Να επενδύσει σε μία Πράσινη Ευρώπη, στις υποδομές, στα ενεργειακά δίκτυα, στις πράσινες μεταφορές, σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, ώστε να δημιουργήσουμε μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, με μία ισχυρή ενιαία εσωτερική αγορά, με ανταγωνιστική οικονομία.
Και κάνοντας όλα αυτά, να επενδύσουμε στην εργασία και στη νεολαία μας.
Γιατί μία προοδευτική Ευρώπη, δεν θα καθόταν να βλέπει άπραχτη μία γενιά ανέργων να υποφέρει. Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη που θα δημιουργήσει πανευρωπαϊκά προγράμματα για τους ανέργους. Χρηματοδοτώντας ένα πρόγραμμα στα πρότυπα του Erasmus για όλους τους ανέργους, που θα τους δίνει τη δυνατότητα επανεκπαίδευσης τους στην Ευρώπη. Χρηματοδοτώντας start up επιχειρήσεις. Τα κόστη είναι ελάχιστα μπροστά στο κόστος μίας χαμένης γενιάς.»

Keywords
Τυχαία Θέματα