Ζευγάρι συνταξιούχων αυτοκτόνησε γιατί δεν τους έφτανε η σύνταξη
Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την τοπική αστυνομία, κάτοικοι του χωριού Τσιβιτανόβα βρήκαν απαγχονισμένους σήμερα, μέσα στο σπίτι τους, τον Ρομέο Ντιονίζι και την 68χρονη σύζυγό του, Άννα Σοπράντσι.
Για την αστυνομία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους. Η γυναίκα λάμβανε σύνταξη ύψους 500 ευρώ τον μήνα αλλά ο Ρομέο ήταν ένα ακόμη “θύμα” της πρόσφατης μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας: έμεινε χωρίς δουλειά, δεν είχε δικαίωμα για επίδομα ανεργίας
Το δράμα της οικογένειας δεν τελείωσε εκεί: ο αδελφός της γυναίκας, Τζουζέπε Σοπράντσι, 73 ετών, επίσης συνταξιούχος, μόλις έμαθε ότι ο Ρομέο και η Άννα ήταν νεκροί, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Οι διασώστες κατάφεραν μόνο να ανασύρουν το άψυχο κορμί του.
Το ανδρόγυνο φαίνεται ότι είχε προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια την αυτοκτονία του. Είχαν αφήσει μάλιστα ένα σημείωμα στο γκαράζ, με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη και ενημέρωναν τους γείτονές τους πού θα βρουν τις σορούς τους.
“Προτίμησαν να χαθούν παρά να ζητήσουν βοήθεια, επιδεικνύοντας μια αξιοπρέπεια σε ακραίο βαθμό μέσα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση”, είπε κλαίγοντας ο δήμαρχος Τομάζο Κορβάτα. Ο δήμαρχος κάλεσε το ιταλικό κράτος “να μην εγκαταλείπει του ανθρώπους” και “να σκεφθεί τι συμβαίνει ώστε να αναζητήσει γρήγορα λύσεις”.
Η οικονομική κρίση στην Ιταλία έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών που συνδέονται με οικονομικά προβλήματα, κυρίως στους ανέργους και τους μικροεπιχειρηματίες. Η ανεργία στην Ιταλία, από 7,9% το 2009 έφτασε πέρσι στο 10,9%.
“Το ποσοστό ανεργίας είναι απαράδεκτο, είναι μια τραγωδία για όλη τη χώρα και για την Ευρώπη. Είναι απαραίτητο να δράσουμε για τους νέους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε τεχνική ανεργία”, δήλωσε η βουλευτίνα της Λέγκας του Βορρά, Εμανουέλα Μουνεράτο.
“Το δράμα της Τσιβιτανόβα μας φοβίζει”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, ζητώντας άμεση δράση για την “τραγική” κοινωνική κατάσταση. Αυτή ακριβώς η “επείγουσα ανάγκη” που αντιμετωπίζει η κοινωνία “μας θυμίζει ότι πίσω από τα μακροοικονομικά δεδομένα που επικαλούνται εύκολα οι Βρυξέλλες και η Ρώμη, υπάρχουν και οι άνθρωποι”, σημείωσε ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Στέφανο Φασίνα.
(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η φώτο της πιο όμορφης κρατούμενης που έχετε δει σαρώνει στο διαδίκτυο
- Φωτογραφία ΣΟΚ – Δέρματα ζώων σε μπαλκόνι μεταναστών
- Στις φλόγες γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη
- Προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νικολόπουλος
- Τραπεζικός πόλεμος – Πούτιν σε Γερμανία: «Ετοιμάζονται να κατάσχουν τις καταθέσεις – Ελάτε στην Ρωσία»!
- Σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης
- Σε τροχιά ρήξης Στουρνάρας-Μανιτάκης
- Φωτιά σε γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη
- «Ο κόσμος θα κατέβει στους δρόμους με τα ρόπαλα»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Σε τροχιά ρήξης Στουρνάρας-Μανιτάκης
- Ζευγάρι συνταξιούχων αυτοκτόνησε γιατί δεν τους έφτανε η σύνταξη
- Φέρνει ενέργεια-ΑΟΖ-Κυπριακό στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν
- Η τρόικα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
- Γερμανία: Ο μεγάλος Αδελφός και στα ηλεκτρονικά μηνύματα
- ΟΗΕ προς ΗΠΑ: Κλείστε το Γκουαντάναμο
- Υπόμνημα θα καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου

- Τελευταία Νέα Matrix24
- Ζευγάρι συνταξιούχων αυτοκτόνησε γιατί δεν τους έφτανε η σύνταξη
- Σε τροχιά ρήξης Στουρνάρας-Μανιτάκης
- ΟΗΕ προς ΗΠΑ: Κλείστε το Γκουαντάναμο
- Φέρνει ενέργεια-ΑΟΖ-Κυπριακό στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν
- Η τρόικα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
- Γερμανία: Ο μεγάλος Αδελφός και στα ηλεκτρονικά μηνύματα
- Υπόμνημα θα καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου
- Έκκληση Κάστρο για αποφυγή πυρηνικής σύρραξης
- Λειψός ο Άρης στο Περιστέρι
- Ανανέωσαν για σήμερα το «ραντεβού» Τρόικα-Στουρνάρας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Yγεία: Αντιαλλεργικά βότανα; Κι όμως υπάρχουν!
- ΔΙΑΣΗΜΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ - Bρίσκεται σε συνεχή δίαιτα από το... 1974
- Άρης: «Λαβωμένος» στον κρίσιμο αγώνα με τον Ατρόμητο
- Αναταράξεις και δυσφορία για το σχέδιο Μανιτάκη
- Προσφυγή κατά της Google από το ινδικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο Ινδίας
- Kύπρος: Ένα βήμα πριν την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών σε Κινέζους
- art+ | Antoni Gaudí; Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia
- Κύπρος: Χαλάρωση των περιορισμών στις τράπεζες
- Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων!
- Σίγουροι οι Γερμανοί πως ο Σωκράτης θα μείνει στη Βέρντερ