Φέρνει ενέργεια-ΑΟΖ-Κυπριακό στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν

20:57 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ωστόσο αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα αδράξει την ευκαιρία και θα θέσει ζήτημα ΑΟΖ, ενέργειας και κυπριακού ζητήματος, αφού τα συνδέει άμεσα με τις εξελίξεις στην περιοχή, δεδομένου ότι βλέπει τον ρόλο της Τουρκίας αναβαθμισμένο περιφερειακά ιδίως έπειτα και από την αναθέρμανση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ έπειτα από παρέμβαση του Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο Ομπάμα θα θίξει στον Ερντογάν το θέμα της Συρίας και αυτό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας

μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Ομπάμα στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους υπόλοιπους ηγέτες των κρατών της Μέσης Ανατολής θα δει και τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας.

Ο Ομπάμα που είχε ολοκληρώσει στο Αμμάν την πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, θα υποδεχθεί επίσης στις 26 Απριλίου στην Ουάσιγκτον τον Αμπντάλα, επισήμανε ο Κάρνεϊ.

Κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή τους, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στις «πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Συρία, την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πριν από τις δύο συναντήσεις αυτές, ο Ομπάμα θα υποδεχθεί μέσα στον Απρίλιο και άλλους ηγέτες από τη Μέση Ανατολή: στις 23 του μηνός τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χάμαντ Μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, και στις 16 τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμαντ Μπεν Ζάγιεντ αλ Ναχγιάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα