ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ

Έναν στόχο – πρόκληση, Μηδενική Πείνα, έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβολία θα διασφαλίσει το δικαίωμα όλων στην τροφή, την ίδια ώρα που περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποφέρουν από την πείνα.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ρίο+20, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν κάλεσε όλες τις χώρες να δείξουν τόλμη και να «εργαστούν για ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν το δικαίωμα στην τροφή».

Ο ίδιος κάλεσε τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό

τομέα, τους αγρότες, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τους καταναλωτές να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξαλείψουν την πείνα.

«Σε έναν κόσμο αφθονίας, κανένας άνθρωπος, ούτε ένας δεν πρέπει να πεινά. Σας καλώ όλους να συνταχθείτε στο πλευρό μου για ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει πείνα», επισήμανε  ο γ.γ. του ΟΗΕ, χαιρετίζοντας επίσης τις προσπάθειες διεθνών θεσμών για το θέμα αυτό.

Ανάμεσα στους στόχους της πρωτοβουλίας αυτής, είναι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,   η επαρκής πρόσβαση σε τρόφιμα όλο τον χρόνο, να μην υπάρχουν παιδιά και έγκυες που να υποσιτίζονται και να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων.

Η πρωτοβουλία  χαιρετίστηκε από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που κάνουν λόγο για «μια ακτίδα ελπίδας», επισημαίνοντας όμως πως «δεν μπορεί να υπάρξει μηδενική πείνα με…μηδενικά χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα