Ο… ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΠΑΝΟΣ

Έτσι χαρακτηρίζει τον νέο ισχυρό άνδρα της Ελληνικής Οικονομίας το Der Spiegel. Η αντιδικτατορική  δράση του Βασίλη Ράπανου επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου υπογραμμίζεται το γεγονός της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον Βασίλη Ράπανο, τον οποίο η Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτηρίζει «ακομμάτιστο». Η FAZ υπογραμμίζει

μεταξύ άλλων ότι το σημαντικότερο υπουργείο της κυβέρνηση αναλαμβάνει ο κ. Ράπανος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πανεπιστημιακός, ο οποίος εξαιτίας της δράσης του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας περιγράφεται από τα ελληνικά μίντια ως «αριστερός τραπεζίτης».  Ο Βασίλης Ράπανος φυλακίστηκε για την αντιστασιακή του δράση, προσθέτει η εφημερίδα. Στο αριστερό παρελθόν του κ. Ράπανου αναφέρεται και το Der Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Αριστερός τραπεζίτης γίνεται υπουργός Οικονομικών».

Αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει και στους Financial Times, που επίσης κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δράση του κ. Ράπανου κατά τη διάρκεια της δικτακτορίας. Βέβαια, αναφέρονται και σε συγκεκριμένες θέσεις που έχει ήδη διαμορφώσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών (τυπικά δεν έχει ορκιστεί ακόμη) για την είσπραξη των φόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα