Ξεπάγιασαν τους Έλληνες χωρίς να εξαλείψουν τη φοροδιαφυγή!

Μα ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, που στην εκπομπή της Έλλης Στάη και στην παρατήρηση ότι η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με το θέρμανσης είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική υστέρηση των αναμενομένων εσόδων, δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος και αναμένει αύξηση των εσόδων αφού ακόμη είμαστε στην αρχή, στον Ιανουάριο. Βέβαια ο κ. Στουρνάρας

αγνοεί ότι ενώ ο φόρος ακρίβυνε το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, η πτώση στις πωλήσεις πετρελαίου έχουν πέσει 80%! Έτσι λοιπόν όχι μόνον δεν εισέρευσαν στα ταμεία τα προϋπολογιζόμενα έσοδα, αλλά αντιθέτως παρατηρείται μεγάλη υστέρηση.

Φαίνεται ότι ο υπουργός δεν έχει πάρει χαμπάρι, ότι ακόμη και στα ίδια επίπεδα να είχε παραμείνει η τιμή του πετρελαίου πάλι θα υπήρχε μείωση στην κατανάλωση, αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά και οι περισσότεροι καυστήρες μένουν για πρώτη χρονιά ανενεργοί. Το μόνο που κατάφεραν όσοι επινόησαν το μέτρο είναι να ξεπαγιάσουν τους Έλληνες και να μείνουν με τα όνειρα ….παγωμένης νυκτός ότι καταπολέμησαν τη φοροδιαφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα