ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ «ΓΑΖΩΣΑΝ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Μόνον κάποιος «ψεκασμένος» θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι πίσω από την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. βρίσκεται είτε η ίδια η Ν.Δ. είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο άστοχο είναι να υποστηρίζεται ότι το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά το χτύπησαν φίλιες προς τη Ν.Δ. παρακρατικές δυνάμεις, εξίσου βλακώδες είναι να διατείνονται ορισμένοι ότι τα καλάσνικωφ τα κρατούσαν φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε η Κουμουνδούρου

διαθέτει ένοπλο τμήμα, ούτε η Συγγρού διατηρεί παρακρατικούς πυρήνες. Αυτά είναι γελοιότητες και μόνον φανατικοί και απροσάρμοστοι μπορούν να τα υποστηρίζουν. Βλάπτουν δε σοβαρά και τη χώρα και το δημοκρατικό πολίτευμα, ενώ επιτείνουν το κλίμα φόβου και ανασφάλειας των πολιτών.

Δεν ξέρω αν οι σφαίρες έχουν ακροαριστερή ή ακροδεξιά υπογραφή, ούτε αν οι κάλυκες αποτελούν τη σφραγίδα μιας νέας γενιάς τρομοκρατών που επωάστηκε στις συνθήκες κρίσης που βιώνει η χώρα. Αυτό οφείλουν να το βρουν οι εκ του νόμου εντεταλμένες αρχές. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι ο δημόσιος διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση, για το θέμα, όπως διεξάγεται, είναι ανιστόρητος, απολίτικος, δρα αποπροσανατολιστικά, ενσπείρει μίσος και διχόνοια μεταξύ κομμάτων και οπαδών τους, και τελικά τους μόνους που ωφελεί είναι αυτούς που οργάνωσαν το χτύπημα κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Η μεγαλύτερη ζημιά, που μπορώ να φανταστώ ότι έκαναν τα καλάσνικωφ στη Συγγρού, είναι στο επενδυτικό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Είναι λογικό οι όποιοι επίδοξοι, κυρίως ξένοι, επενδυτές έμαθαν το περιστατικό, να σκεφτούν ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής τόπος για επένδυση, αφού, πέραν των επιχειρηματικών ρίσκων, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα. Όταν μάλιστα στόχος είναι το γραφείο του πρωθυπουργού τότε ο σκεπτικισμός αυξάνει.

Στερείται λοιπόν σοβαρότητας ο ισχυρισμός του Μανώλη Γλέζου, και όσων τον αποδέχονται, ότι δήθεν φίλιες προς τη Ν.Δ. παρακρατικές ομάδες έκαναν την επίθεση. Δηλαδή ο Σαμαράς πυροβολεί ο ίδιος τα πόδια του! Σαμποτάρει μόνος του τον πυρήνα της πολιτικής του, τις επενδύσεις! Πυροβολεί αυτό από το οποίο εξαρτάται η μακροημέρευση της πρωθυπουργίας και της κυβερνήσεως του! Και γιατί το κάνει; Για να αποπροσανατολίσει από το κλίμα των ημερών με την λίστα Λαγκάρντ; Ας είμαστε σοβαροί. Εκτός κι αν ο Μανώλης Γλέζος παραδεχθεί ότι ο στόχος ήταν η τρομοκράτηση των επενδυτών ενόψει μάλιστα και των ιδιωτικοποιήσεων, και οι παρακρατικοί μόνον φιλικά αισθήματα δεν τρέφουν προς την κυβέρνηση, και είναι ένα «ανεξάρτητο» τμήμα παρακράτους και υπηρεσιών. Τότε ενδεχομένως να συμφωνήσουμε.

Εξίσου ασόβαρη και ηλίθια είναι και η συσχέτιση του χτυπήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν γαλάζιοι κυβερνητικοί παράγοντες και χαλκεία τους. Την ώρα που ο Τσίπρας «αναβαθμίζεται» συναντόμενος με τον Σόιμπλε, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο που επικυρώνει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, την ώρα που ετοιμάζεται η ψηφοφορία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, την ώρα δηλαδή που τα γεγονότα ευνοούν πολιτικά και επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου αποφασίζει να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης και να στρέψει το κλίμα εναντίον της. Ας είμαστε σοβαροί. Η επίθεση παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Τσίπρα. Όσο βλάπτει τον πρωθυπουργό και την προσπάθεια του, εξίσου βλάπτει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δική του προσπάθεια.

Αντί λοιπόν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να διχάζονται, και να στρέφει η μία τα πυρά κατά της άλλης, καλόν θα ήταν να συνεργαστούν και να διατρανώσουν την ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατίας και να εξαγγείλουν κοινό μέτωπο αντιμετώπισής της. Η βία και η τρομοκρατία βλάπτουν εξίσου και τους δύο και κυρίως τη χώρα. Και ακόμη καλύτερα θα ήταν αυτά τα θέματα να συζητώνται σε υψηλό επίπεδο, μυστικά, χωρίς δημόσιες αντεγκλήσεις. Πρόσκαιρα μπορεί να ωφελείται η κυβέρνηση, αλλά στρατηγικά, και σε συνάρτηση με τις κοινωνικές διεργασίες, δεν είναι σίγουρον ότι θα ωφεληθεί. Ας πέσουν λοιπόν οι τόνοι, και ας ενισχυθεί η έρευνα για την αποκάλυψη των δραστών και των μαύρων επιδιώξεων τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα