ΞΕΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΤΟ ΕΣΥ

14:35 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέο εμπάργκο παράδοσης υλικών σε δημόσια νοσοκομεία από προμηθευτές. Από 5 Ιουνίου σταματούν τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών με πίστωση, ενώ σε έξι νοσοκομεία με υπέρογκα χρέη παγώνουν πλήρως τις παραδόσεις.

 Της Βασιλικής Αγγουριδη

Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα πλήγματα η δημοσια υγεία, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Έτσι, μετά τις ελλείψεις σε φάρμακα και προσωπικό, το ΕΣΥ αναμένεται να ξεμείνει από γάζες, βαμβάκι και άλλα αναλώσιμα υλικά, καθώς φρένο στις προμήθειες βάζουν, από τις 5

Ιούνη, επιχειρήσεις του κλάδου.

Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), που χορηγεί τα νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό όπως επιδέμους, σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ. Όπως αναφέρουν οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο κούρεμα των ομολόγων τους.

Έτσι, τα μέλη του αποφάσισαν να παγώσουν την προμήθεια με πίστωση υλικών στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των υπέρογκων οφειλών. Μάλιστα, σε έξι μεγάλα νοσοκομεία που έχουν τις μεγαλύτερες οφειλές διακόπτουν κάθε παράδοση.

Τα νοσοκομεία που θα μπλοκαριστούν πλήρως είναι το Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών  «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το  Νοσοκομείο της Ρόδου «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», το Γενικό Αθηνών «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το «ΣΩΤΗΡΙΑ» και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το «Αττικόν».

Οι προμηθευτές απέστειλαν μάλιστα και επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κ. Χρήστο Κίττα και κ. Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα