ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

12:25 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Ξεκίνησε σήμερα από τα ΚΕΠ η διάθεση των 76.200 δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ. Θα διατίθενται καθημερινά, εκτός αργιών, έως τις 31 Μαΐου 2013 που λήγει το πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών (πέντε διανυκτερεύσεις) μπορούν να συμμετέχουν ασφαλισμένοι με τα

προστατευόμενα μέλη τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της.

• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ κλπ).

• Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ, κ.λπ.), με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ.

• Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ, εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005.

• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας, ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια, έστω και αν είναι ασφαλισμένα σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενα του ΙΚΑ, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

• Άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

• Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω).

Το εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ για τους μεμονωμένος δικαιούχους, τις 31.000 ευρώ για τους δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα, τις 40.000 ευρώ για τους τρίτεκνους. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Δεν δικαιούνται δελτίο:

Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι εξής:

• Οι δικαιούχοι προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του ΟΓΑ).

• Όσοι πήραν δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών, ή τρίτης ηλικίας) του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ κατά το διάστημα 14-07-2011 έως 31-05-2012, ή συμμετείχαν στο πρόγραμμα τρίτης ηλικίας του ΕΟΤ του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

Δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2011, που αφορά εισοδήματα του 2010, ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2012, πο

Keywords
Τυχαία Θέματα