Ξεκινά η «μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα «να μην περάσουν τα μέτρα» αποτελεί τη βασική επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ετοιμάζει πολυεπίπεδη επίθεση στην κυβέρνηση. Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, γνωρίζουν ότι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι η «εβδομάδα των μέτρων», αφού αναμένονται στη Βουλή όχι μόνο ο προϋπολογισμός,

αλλά και το πολυνομοσχέδιο με το δημοσιονομικό πακέτο των 13,8 δισ. ευρώ, με τα 89 «prior actions» αλλά και με τις αλλαγές στα εργασιακά.

Έτσι, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη μοιράσει καθήκοντα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και σε μεμονωμένους βουλευτές, προκειμένου να πάρουν πάνω τους την οξεία αντιπολιτευτική στάση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων.

Επίκληση στις «συνειδήσεις»

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της επιδίωξης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «να μην περάσουν τα μέτρα», ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, να απευθύνεται σε καθέναν βουλευτή της συμπολίτευσης χωριστά, καλώντας τον να συνομιλήσει με τη συνείδησή του. «Δεν χωρούν κομματικές πειθαρχίες, τώρα κρίνεται η επιβίωση της χώρας και της κοινωνίας», αναμένεται να σημειώσει, από βήματος της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, την άσκηση αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση θα αναλάβουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο «σκιώδης υπουργός» Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο γραμματέας της Κ.Ο., Νίκος Βούτσης.

«Περικύκλωση» Βουλής

Εντωμεταξύ, «καυτός» είναι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και για την «εκτός Βουλής» μάχη κατά των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο «περικύκλωσης της Βουλής», προκειμένου να κλιμακωθεί η πολιτική πίεση προς τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να επαναληφθούν οι σκηνές με τους «Αγανακτισμένους», όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο και το δεύτερο Μνημόνιο «μήπως και επιτέλους οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταλάβουν σε πόσο άθλια κατάσταση έχουν φέρει την κοινωνία», σύμφωνα με όσα λέει στο matrix24.gr προβεβλημένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα