Ξαπλώστε όλη την μέρα και κερδίστε 5.000 δολάρια

Στο πλαίσιο μελέτης που διεξάγει η NASA, για να βρει τρόπους να κρατήσει υγιέστερους και ασφαλέστερους τους αστροναύτες, όταν περνούν αρκετό καιρό στο διάστημα, ζητά εθελοντές που να είναι διατεθειμένοι να ξαπλώσουν για 70 μέρες σε κρεβάτι. Σύμφωνα με τη NASA, η μελέτη στοχεύει στο να εξετάσει την επίδραση της άσκησης στην απώλεια μυϊκού ιστού, ασβεστίων από τα οστά και καρδιαγγειακής λειτουργίας. Το ξάπλωμα σε κρεβάτι με το κεφάλι κάτω είναι ένας καλός τρόπος μίμησης ενός ανθρώπου που ταξιδεύει

στο διάστημα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, επισημαίνει η διαστημική υπηρεσία. Η NASA θέλει να διερευνήσει τις επιδράσεις της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα και προσφέρει στους επίδοξους «τεμπέληδες» αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα.

Η μελέτη αυτή θα αποδείξει πώς το ανθρώπινο σώμα, με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, για 70 μέρες για 24 ώρες την ημέρα, χωρίς να φεύγει από το κρεβάτι, εκτός από κάποιες περιορισμένες ώρες για ειδικές εξετάσεις, μοιάζει με του αστροναύτη κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης.

Η παρακολούθηση αυτή θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν πώς το σώμα ενός αστροναύτη θα αλλάξει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο μέλλον κατά τη διαστημική πτήση.

Αυτά που θα εξεταστούν στη μελέτη είναι επτά λειτουργικά τεστ και μία σειρά ψυχομετρικών τεστ πριν και μετά τη μελέτη των 70 ημερών. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν:

ποιες εργασίες της αποστολής μπορεί να επηρεαστούν από αλλαγές στη φυσιολογία κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσηςπως οι φυσιολογικές αλλαγές χαρτογραφεί την ικανότητα ενός ανθρώπου να κάνει μία συγκεκριμένη εργασίατο σχεδιασμό αντιμέτρων για την αποφυγή ή την ελαχιστοποίηση δυσαρμονιών σε αυτά τα φυσιολογικά συστήματα.

Εάν είστε κάποιος που συμμετέχει στο πρόγραμμα άσκησης, οι ασκήσεις κατά τη διάρκεια του ξαπλώματος στο κρεβάτι θα περιλαμβάνει τοποθέτηση σε συγκεκριμένες θέσεις με τον ανάλογο εξοπλισμό. Η αεροβική άσκηση θα περιλαμβάνει ποδήλατο και διάδρομο. Οι ασκήσεις αντίστασης θα γίνονται με ειδικά μηχανήματα με βάρη. Θα συμμετέχετε σε ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα τριών εβδομάδων, όπου θα εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό και θα κάνετε πρακτικές ασκήσεις στην προηγούμενη φάση από αυτή του κρεβατιού.

Θα υπάρχει φως 16 ώρες το 24ωρο καθώς και απεριόριστη πρόσβαση σε τηλεόραση και υπολογιστή. Οι καλεσμένοι επιτρέπονται, ενώ ο εθελοντής μπορεί να τρώει ό,τι ζητήσει, αρκεί να κρατήσει το βάρος του σταθερό. Μάλιστα το κρεβάτι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να μετατρέπεται σε ένα είδος ντουσιέρας, ώστε ο συμμετέχων να μένει καθαρός!

Τις πρώτες 13 ημέρες για τα μη ασκούμενα πρόσωπα ή τις πρώτες 21 ημέρες από τα ασκούμενα, θα είναι ελεύθεροι να κινούνται γύρω από το κρεβάτι και να κάνουν κανονικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια οι εθελοντές θα περάσουν 70 ημέρες ξαπλωμένοι με το σώμα σε ελαφρά κλίση προς τα κάτω (κεφάλι κάτω, πόδια πάνω).

Κατά τη διάρκεια των 14 τελευταίων ημερών της μελέτης, οι εθελοντές θα είναι ελεύθεροι να κινούνται μέσα στις εγκαταστάσεις. Λόγω της πρότερης θέσης στο κρεβάτι, θα αρχίσουν σιγά σιγά να επανέρχονται στην κανονική καθημερινή δραστηριότητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, οι εθελοντές θα συμμετέχουν σε εξετάσεις στα οστά, τους μύες την καρδιά, το κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα.

Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί στο «Johnson Space Centre»στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει μια αίτηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα