(Ξανα)ζητεί εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που θα ασκήσει την ευρωπαϊκή προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014, «αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές φέτος».

Ο Αλέξης Τσίπρας

επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εκλογές και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αν γίνουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία». Μιλώντας αναλυτικά για το ενδεχόμενο να ασκήσει την προεδρία αριστερή κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «θα προσπαθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αφήσουμε το έστω και μικρό αριστερό αποτύπωμα της ελπίδας στη διαχείριση των προβλημάτων της Ευρώπης».

«Το μπαλόνι θα σκάσει»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε παράλληλα βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στην οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μπαλόνι θα σκάσει». «Το μπαλόνι ευφορίας, που με λόγια φουσκώνει η συγκυβέρνηση, θα σκάσει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η πραγματικότητα θα εκδικηθεί τα σκόρπια όνειρα θερινής νυχτός. Γιατί οι χαριστικοί έπαινοι σε αποτυχημένους δεν αναπληρώνουν την απεργία επενδύσεων. Και γι’ αυτό δεν μπορούν να ωθήσουν την οικονομία στην οριστική έξοδο από το τούνελ της ύφεσης. Δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα