Ξανά στο εδώλιο ο Ριζάι

Ο λόγος; Ανοίγει η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης του για την απόδραση που είχε κάνει και πάλι με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2009 μαζί με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα. Το εδώλιο του κατηγορουμένου θα μοιραστεί η σύντροφός του Σούλα Μητροπία, η οποία πρόσφατα αποφυλακίστηκε και από την ετυμηγορία των δικαστών θα εξαρτηθεί αν και μετά το τέλος΄αυτής της δίκης θα εξακολουθήσει να είναι ελεύθερη. Η γυναίκα από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί ότι είναι εκείνη ,που – κατά την κατηγορία – είχε βοηθήσει τους κρατούμενους να … δραπετεύσουν προς την ελευθερία.

Σε πρώτο βαθμό ο Ριζάι

είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών και 15 μηνών για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ηθική αυτουργία στην αρπαγή του πιλότου του ελικοπτέρου,σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και σε διατάραξη ασφάλειας πτήσης αεροπλοϊας, απόδραση και πλαστές άδειες οδήγησης.

Ένοχη κρίθηκε και η σύντροφός του Σούλα Μητροπία για την οποία οι καταθέσεις των μαρτύρων που δεν την αναγνώρισαν ως την «Αλεξάντροβα» που επέβαινε στο ελικόπτερο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετές για να πείσουν τους δικαστές για την αθωότητά της. Οι δικαστές της αναγνώρισαν όμως, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και όταν έφτασε η ώρα της επιμέτρησης της ποινής δεν εξήντλησαν την αυστηρότητά τους καταδικάζοντάς την συνολικά σε φυλάκιση 13 ετών και 15 μηνών για πέντε κακουργήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα