ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Με τα βραβεία Ermis Grand και Gold διακρίθηκε στα φετινά Ermis Awards, η εκστρατεία για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας με τίτλο «Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. Το ‘χεις διαβάσει;» που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα Public και η V+O Communication.

Της Χαράς Ιωάννου

H εκστρατεία που είχε στόχο την ανάδειξη του βιβλίου σε ένα μοναδικό φίλο και την ένταξη του στη καθημερινότητα του αναγνωστικού κοινού περιελάμβανε μια σειρά

στοχευμένων ενεργειών όπως είναι η δημιουργία του πρώτου online community για το βιβλίο, η ένταξη δανειστικών βιβλιοθηκών σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας και αναμονής, οι ανταλλαγές βιβλίων, οι διοργανώσεις σεμιναρίων δημιουργικής ανάγνωσης και η υλοποίηση book nights στο πλαίσιο των οποίων το κοινό κλήθηκε να προσφέρει τα μεταχειρισμένα βιβλία του για την ενίσχυση βιβλιοθηκών επιλεγμένων φορέων.

Αποτέλεσμα της εκστρατείας ήταν η συλλογή περισσότερων από 20.000 βιβλίων και η ενίσχυση των βιβλιοθηκών 13 φορέων, η ανταλλαγή περισσότερων από 1.500 τίτλους και η συσπείρωση περισσότερων από 22.000 χρηστών στο Book Friends, το πρώτο online community για το βιβλίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα