Βραχιόλι ξεκλειδώνει πιστωτικές κάρτες!

Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Η καναδική εταιρεία Bionym ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό βραχιόλι, που καταγράφει τους χτύπους της καρδιάς και στη συνέχεια με ένα απλό άγγιγμα μιας συσκευής, την ενεργοποιεί, ξεκλειδώνοντάς την, χωρίς να χρειάζεται κωδικούς ή κλειδιά.

Το νέο gadget ονομάζεται Nymi και έχει πάρει το όνομά του από την ελληνική λέξη «όνομα», το οποίο του το έδωσε η Φωτεινή Αγραφιώτη,

που μαζί με την ομάδα της κατάφεραν να κατασκευάσουν το εν λόγω επαναστατικό προϊόν.

Το Nymi χρησιμοποιεί την τεχνολογία HeartID για την ταυτοποίηση του χρήστη από το καρδιογράφημα και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την χρήση κλειδιών και PIN. Ο χρήστης μπορεί να φοράει το Nymi το πρωί όταν ξυπνάει και ακουμπώντας το με το αντίθετο χέρι να επιτρέπει στο Nymi να καταγράφει το καρδιογράφημα του χρήστη και να το ενεργοποιεί. Στη συνέχεια το βραχιόλι μένει ενεργοποιημένο για όλη τη μέρα μέχρι να το βγάλει ο χρήστης από το χέρι του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Nymi «θυμάται» την ταυτότητα του ανθρώπου που το φοράει και έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο για να ταυτοποιηθεί. Όλες οι προσωπικές συσκευές του χρήστη ξεκλειδώνουν αυτόματα απλά στην παρουσία του.

Η κ.Αγραφιώτη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει πως «η Bionym σχεδίασε το Nymi με σκοπό να γίνει η κεντρική ταυτότητα του ανθρώπου» και προσθέτει πως «στη Bionym αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε την “ανθρώπινη ταυτότητα” με μια τεχνολογία που θα είναι άνετη στη χρήση της αλλά ταυτόχρονα πολύ ασφαλής και που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Nymi είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας».

Το Nymi βγήκε στην αγορά στις 3 Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν στο www.getnymi.com στην αρχική τιμή των $79 (59 Ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα