Βουλευτής πυροβόλησε με Καλάσνικοφ συνάδελφο του στη Βουλή

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές και κοινοβουλευτικές πηγές, ο γενικός εισαγγελέας του Αμάν διέταξε να κρατηθεί επί 15 ημέρες ο βουλευτής Ταλάλ αλ Σαρίφ ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του βουλευτή Κουσάι αλ Νταμίσι μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Ο Σαρίφ κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας Petra μετέδωσε ότι ο Σαρίφ τέθηκε εκτός κοινοβουλίου, ενώ και για τον Νταμίσι ανεστάλη η βουλευτική του ιδιότητα για έναν χρόνο.

Μία πηγή ανέφερε ότι ο Σαρίφ πυροβόλησε μετά από

μια διαμάχη που είχε με τον συνάδελφό του ο οποίος την Κυριακή είχε καυγαδίσει και με έναν άλλο βουλευτή, τον Γιαχία αλ Σαούντ. Σε ιορδανικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται ο μεν Νταμίσι να βγάζει τα παπούτσια του ο δε Σαούντ να λύνει τη ζώνη του κατά τη διάρκεια της διένεξής τους που αφορούσε τον εσωτερικό κανονισμό του κοινοβουλίου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η διαμάχη τερματίστηκε εκεί.

Τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνεδρίασης ένας άλλος βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι αλλά τον σταμάτησαν οι συνάδελφοί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα