Βολές Τσίπρα κατά της «εξόδου στις αγορές»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τους δανειστές πως μέσω της εξόδου στις αγορές «στοχεύουν στο να αποδείξουν στους λαούς ότι η πολιτική πέτυχε, ότι είναι άλλο ένα success story». «Η προεκλογική έξοδος στις αγορές δεν αποσκοπεί μόνο σε προεκλογικές σκοπιμότητες, δεν πήραν από το χέρι τον κ. Σαμαρά

και τον κ. Βενιζέλο για να τους δώσουν ένα δωράκι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει πως «ο λαός θα πληρώσει τα 600 εκατομμύρια των τόκων». «Επιβαρύνουμε το χρέος μας και πριμοδοτούμε τους κερδοσκόπους. Πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Διαγραφή χρέους»

Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της διαγραφής χρέους και, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, με την έξοδο στις αγορές, «αδυνατίζει το επιχείρημα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο». «Αν αδυνατίσουμε αυτό το επιχείρημα, πώς θα ζητήσουμε διαγραφή», αναρωτήθηκε, για να προσθέσει πως αυτό «αφορά όλους τους λαούς και είναι πολιτικό έγκλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα