Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα δεν το ήθελε κανείς

«Φαίνεται ότι στον τόπο μας έχει χαθεί τελείως και η κοινή λογική και η στοιχειώδης μνήμη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα με αφορμή το δημοσίευμα των FT, κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του συνδικαλιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο

της Αθήνας.

«Στις Κάννες, την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχαν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των δυο μεγάλων κρατών: Ο κ. Σαρκοζί και η κα Μέρκελ», είπε, σημειώνοντας ότι η συνάντηση είχε διακυβερνητικό χαρακτήρα.

«Το δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» δεν το ήθελε κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Δεν το ήθελε κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Δεν το άντεχε η χώρα. Γιατί καθ’ οδόν προς ένα δημοψήφισμα «μέσα ή έξω από το ευρώ», θα είχαν διαλυθεί οι Τράπεζες, θα είχαν χαθεί οι καταθέσεις, θα είχε καταστραφεί η ελληνική οικονομία. Άρα δεν υπήρχε άλλη λύση από αυτήν που τελικά εφαρμόστηκε», είπε, μη απαντώντας ωστόσο για τον δικό του ρόλο και περιοριζόμενος να πει πως «η περιβόητη παρέμβαση του κ. Μπαρόζο, μπορεί να είναι στη σκέψη μόνο όποιων δεν έχουν καμία εικόνα και καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί η πραγματικότητα στην Ευρώπη και στη διεθνή πολιτική»...

Κατά τα λοιπά, επανέλαβε τα περί συζήτησης για συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2011, σημειώνοντας μάλιστα πως στην συμφωνία λίγο μετά από τις Κάννες για κυβερνητική συνεργασία με τη συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη, την επιλογή πρωθυπουργού την έκανε ο κ.Παπανδρέου. «Η πρώτη επιλογή και η δεύτερη δεν πέτυχαν, δηλαδή ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Πετσάλνικος, και επελέγη ο κ. Παπαδήμος τον οποίο επέλεξε ο κ. Παπανδρέου. Και δεν τον ζήτησε κανείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε, διαψεύδοντας ότι υπήρξε σχετικό αίτημα έξωθεν.

«Δεν ήμουν συνομιλητής του κ. Μπαρόζο, ομόλογός μου ήταν ο κ. Ρεν. Ο κ. Μπαρόζο ήταν ομόλογος του κ. Παπανδρέου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει πει τίποτα ούτε στον κ. Παπανδρέου, διότι τον κ. Παπαδήμο τον πρότειναν πάρα πολλοί παράγοντες στην Ελλάδα. Αρκεί να διαβάσετε τις εφημερίδες εκείνων των ημερών», κατέληξε.

Στο μεταξύ, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ο κ.Βενιζέλος, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι τον Ιούνιο του 2011 επιστρατεύθηκε ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διότι ο κ. Παπαδήμος, που αργότερα έγινε πρωθυπουργός, δεν αποδέχθηκε τη θέση, όπως του είχε προταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα