ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΡΙΟ

Στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης αύριο, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα πρέπει αύριο να έχει κυβέρνηση, με τη συμμετοχή

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Κάλεσε δε τα κόμματα που λαμβάνουν διερευνητική εντολή να ζητήσουν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της συνταγματικής διαδικασίας.

Πρόσθεσε ότι με τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη της παράταξης.

Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησαν στο εκλογικό σώμα τον φόβο και υποστήριξε ότι παρά την πίεξη η παράταξή του άντεξε και αριθμητικά και πολιτικά.

Σύσκεψη στην Ιπποκράτους

Παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των εκλογών και πριν ακόμα από τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, η Ιπποκράτους ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα χωρίς τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελευταίο κάλεσε να πάρει άμεσα θέση η Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας την μεγάλη πλειοψηφία που απέσπασαν τα δύο πρώτα κόμματα.

Ήδη πάντως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε τηλεοπτικά πάνελ, χαρακτήρισε εξωφρενικό να εξαρτά τη θέση του το ΠΑΣΟΚ από τη θέση άλλου κόμματος, ζητώντας από το κόμμα του να στηρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο με ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και με συμμετοχή στο σχήμα, χαρακτηρίζοντας τις τρίτες εκλογές «χειρότερη καταστροφή» από οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

Αντιλαμβανόμενος ότι τυχόν νέα προσφυγή στις κάλπες επιχειρείται να «χρεωθεί» στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από δικό του στέλεχος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ τη χώρα σε νέες εκλογές», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης χωρίς τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα