ΣΥΡΙΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΟΜΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ

Σε μια από τις βιαιότερες ανθρωπιστικές κρίσεις εξελίσσεται η σφαγή Μουσουλμάνων στην πόλη Χόμς, που περικυκλωμένοι από στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ ζητούν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σήμερα, ο κυβερνητικός στρατός επανέλαβε τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Χομς σκοτώνοντας τριανταεπτά ανθρώπους σε βίαια επεισόδια. Ενώ, τραγικός ήταν ο χθεσινός απολογισμός με εξηνταεννία θανάτους αμάχων και δεκατριών στρατιωτών, όπως ανέφερε στην έκθεσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες, Σάββατο,

το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο προειδοποίησε ότι σχεδιάζεται μια νέα σφαγή στη Χομς, δηλώνοντας πως 30.000 στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν την πόλη.

Την προηγουμένη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε τον ΟΗΕ να «επέμβει αμέσως, για να σταματήσουν οι αδιάκοποι βομβαρδισμοί στις συνοικίες της Χομς, προκειμένου να απομακρυνθούν περισσότερες από 1.000 οικογένειες που έχουν εγκλωβιστεί, περιλαμβανομένων παιδιών και γυναικών».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο επικεφαλής των 300 παρατηρητών, Στρατηγός Μούντ, ανακοίνωσε την αναστολή του έργου του ΟΗΕ, γιατί έχει δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, εξαιτίας της κλιμάκωσης της βίας τις τελευταίες δέκα μέρες.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες, που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο  και λένε: «Δεν ζητάμε ούτε χρήματα ούτε όπλα, θέλουμε μόνο να βγάλουμε τα παιδιά μας από εδώ» ή «Δεν μπορούμε να θάψουμε τους μάρτυρές μας στο κοιμητήριο έχει τεθεί στο στόχαστρο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ» ή «Η κατάσταση των περισσότερων τραυματιών είναι κρίσιμη, γιατί υπάρχει έλλειψη φαρμάκων».

Keywords
Τυχαία Θέματα